Akdeniz » Tarsus » Sağlık » Yerel »

Turizme Kazandırılamayan Tarsus Plajından İyi Haber! Mersin Tarsus’ta Deniz Suyu Kalitesi İncelemeleri Sonuçlandı: Yüzülebilir Kalitede

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Tarsus Plajında yapılan incelemeler sonucunda Çayboyu mevkii, Kulak mevkii ve Tarsus Beyaz Kum Plajı'ndan alınan deniz suyu örnekleri mikrobiyolojik analizlere tabi tutuldu.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Yapılan analizler sonucunda deniz suyunun yüzülebilir kalitede olduğu tespit edildi.
Mevcut Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan'ın seçim vaadleri kitapçıklarında bir tozlu sayfa olarak kalan Tarsus Plajının Turizme kazandırılması başka bir yaza kalırken, iyi haber Mersin İl Sağlık Müdürlüğünce yapılan analiz sonuçlarından geldi.
İnce, beyaz ve kükürtlü kum yapısı sayesinde önemli bir yere sahip olan Akdeniz’in incisi Tarsus Plajın'da İl Sağlık Müdürlüğü, Çayboyu mevkii, Kulak mevkii ve Tarsus Beyaz Kum Plajı'ndan alınan deniz suyu örneklerini detaylı bir şekilde inceledi. Mikrobiyolojik analiz sonuçlarına göre, deniz suyundaki koli basilinin ve bağırsak kaynaklı mikroorganizma sayısının, mevzuat tarafından belirlenen sınırların altında olduğu belirlendi.
Deniz suyu kalitesinin yüzülebilir düzeyde olduğu bu analiz sonuçları, sağlık ve güvenlik açısından büyük bir önem taşıyor.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.