Tarsus » Yerel »

"Haksızlığa Son, Sabri Hocamızı İstiyoruz."

Din görevlileri, muhtarların ve dernek başkanlarının hışmına uğramaya devam ediyor.


@mersinhaber 'i takip et
1999 tarihinden bu yana Mersin'in Tarsus ilçesi Barbaros Mahallesi Ebu Davut camisinde görevli olan, gayreti, çalışkanlığı, sosyal yönüyle mahallelinin çok sevdiği bir din görevlisi olan Sabri Polattemur, iddialara göre bu defa da mahalle muhtarının hışmına uğradı.
Alınan bilgilere göre, muhtarın kişisel meselesini (cenazesine gitmeme) cemaatin meselesi olarak yansıtıp algı oluşturarak Kaymakamlığa "Bu hocayı mahallemde istemiyorum" diyerek 6 aydır görev yerinden uzaklaştırmasına sebep olduğu ifade edildi. Olayı duyan mahalle sakinleri bir araya gelirek tepki gösterdi.
Muhtarın yaptığına ve yetkililere tepki gösteren mahalle sakinleri camilerinin önünde toplanarak taşıdıkları dövizlerle 'Barbaros Mahallesi 1 muhtardan büyüktür", "3 camimiz var bir imam yok." "6 aydır hocamız yok." "Hocamızı istiyoruz." "Haksızlığa son Sabri hocamızı istiyoruz" dövizleri taşıyarak yetkililere seslerini duyurmaya çalıştılar. Yetkilileri bu konuda duyarlı olmaya, haksızlıkları gidermeye davet eden mahalle sakinleri, hocalarını tekrar görevlerinin başında eskisi gibi kendilerine, çocuklarına ve gençlere hizmet etmeye devam etmesini istediklerini dile getirdiler.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.