Yerel »

Mersin Valisi Pehlivan, "Hiç Bir Öğrencimizi Mağdur Etmeyeceğiz."

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan Kahramanmaraş depremi sonrası Mersin'deki okullarla ilgili açıklamada bulundu.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Vali Pehlivan deprem sonrası, ilgili teknik ekipler marifetiyle Mersin'deki kamu binalarıyla ilgili tespit çalışması başlattıklarını belirterek, "Bu bağlamda özellikle okullarımızın depreme karşı dayanıklılık durumunun performans testlerini yaptırdık. Test sonuçlarına göre bazı okullarımızı boşaltmak durumunda kaldık. Bu hasarlar deprem sonrası ortaya çıkmakla birlikte Mersin İlimizde her yıl ortalama 20 civarında okulumuzu yeniliyorduk. İlimizde toplam 1.300 civarında okulumuz var. Bu okullarımızın çoğunluğunu Deprem Yönetmeliğine uygun hale getirmiştik. Fakat bu devam eden bir süreçti. Bu büyük depremin etkisiyle okullarımızın bir kısmında hasarlar oluştu." dedi.
Velilere de seslenen Vali Pehlivan, "Lütfen endişeye kapılmayın. Çocuklarımızı kesinlikle riske etmiyoruz, etmeyeceğiz. Onları sağlam, güvenli okullara aldık, alıyoruz. Hasarlı hale gelen okullarımızın yerine yeni okullar yapmak ve öğrencilerimizi naklettiğimiz okullarımızda oluşan sıkışıklığı gidermek için gerekli raporlarımızı tamamladık, Sayın Milli Eğitim Bakanımızla görüşerek ihtiyaç ve taleplerimizi arz ettik, destek sözü aldık. Milli Eğitim Bakanlığımızın destekleriyle yeni projelerle, yeni standartlarla yeni okullar inşa edeceğiz. Yeni okullarımızın inşaat süreci belli bir zaman alacağından dolayı; öğrencilerimizi naklettiğimiz okullardaki yoğunluğu azaltmak için konteyner veya prefabrik okul ve derslikler yapacağız. Kesinlikle hiçbir öğrencimizi mağdur etmeyeceğiz." ifadelerine yer verdi.
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.