Yerel »

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü 13 İlçede Ücretsiz Yemek Hizmeti İçin Hazır

Mersin'de 6 Şubat Pazartesi gününden itibaren 37.069 öğrenci ücretsiz yemek hizmetinden faydalanacak.


@mersinhaber 'i takip et
Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 13 ilçede ücretsiz yemek hizmeti çalışmalarının tamamlandığı belirtildi. Açıklamanın devamında; "Milli Eğitim Bakanlığımızın başlatmış olduğu 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında yurt genelinde 5 milyon öğrencimize ücretsiz yemek dağıtımı projesi kapsamında, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 13 ilçemizde ücretsiz yemek hizmeti çalışmalarımızı tamamlamış olup 37.069 öğrencimize ücretsiz yemek hizmeti için hazırız." ifadelerine yer verildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ise konuyla ilgili olarak "13 ilçemizde yürüttüğümüz çalışmalarla ücretsiz yemek hizmeti sunduğumuz öğrencilerimizin sayısını artırıyoruz. Proje kapsamında okul öncesi öğrencilerimize en sağlıklı yemek hizmetini vermek için halk eğitimi merkezlerimizde 'Erken çocukluk Döneminde Beslenme ve Aşçılık Kursu'nu başlatıyoruz. Aşçılığa ilgi duyan tüm vatandaşlarımızı halk eğitimi merkezlerimize baş vurarak bu kursumuzdan istifade etmeye davet ediyorum. İkinci dönem okullarımızın açıldığı ilk günden itibaren tüm okul öncesi öğrencilerimize ücretsiz yemek dağıtacağız. Mersinimizde 6 Şubat Pazartesi gününden itibaren 37.069 öğrencimiz ücretsiz yemek hizmetinden faydalanacaktır. Yürüttüğümüz çalışmalarla bu sayıyı artırarak daha fazla öğrencimize ücretsiz yemek hizmeti sağlayacağız." dedi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.