Asgari Ücret Ne Zaman Açıklanacak? Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 3. Toplantısı Salı Günü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 3. toplantısının 20 Aralık salı günü yapılacağını anımsattı ve açıklamada bulundu.


@mersinhaber 'i takip et
Bakan Bilgin, "Emekçilerimizin beklediği, işverenlerimizin de ödeyebileceği bir ücret seviyesinde uzlaşma sağlayacağız. Asgari ücret sosyal devletin çalışanları koruduğu bir ücrettir. Evet asgari ücreti devlet vermez, işverenler verir ama işçilerini koruyacak bir asgari ücret rakamında uzlaşmayı devlet belirler. Bizim de burada temel fonksiyonumuz budur. Birçok sorunu çözdük, bunları da çözeceğiz."dedi.
Asgari ücret konusunda salı gününden sonra Türkiye için olumlu bir uzlaşma haberini paylaşacaklarını ümit ettiklerini ifade eden Bakan Bilgin, "Emekçilerimizi koruyan, onları tatmin eden onların hayat şartlarını aşmalarına katkı yapacak bir ücret seviyesinde, Türkiye rahat bir nefes alır diye düşünüyorum” dedi.
Bilgin, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda işçi ve işveren arasında rakamlarda farklılık olduğunda ve uzlaşma durumu olmadığında devlet olarak kendilerinin konuya müdahale ettiklerini ve tarafları uzlaştırmaya çalıştıklarını söyledi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.