Mut » Yerel »

Mersinli Uçak Kaptanı Hayatını Kaybetti! Türk Hava Yolları'ndan Emekli Mersinli Kaptan Mustafa Özden Türkön (69) Yakalandığı Covid-19 Hastalığı Nedeniyle Hayatını Kaybetti

Bir süre önce Covid-19 hastalığına yakalanan ve yoğun bakımda tedavi gören 69 yaşındaki Mersinli Türkon kaptan, hastalığa yenik düştü. Hastalığı yenmiş birinden donor arandığı bilinen Türkön kaptanın daha fazla mücadele edemediği ve hayatını kaybettiği bildirildi.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
1951 Mersin Mut doğumlu olan Emekli Havacı Kurmay Yarbay - Türk Hava Yolları E. Kaptan pilotlarından Türkön, Türk Hava Yollarının Covid-19'dan hayatını kaybeden ilk personeli oldu.
THY'den uzun yıllar görev yapan Mustafa Özden Türkön, emekliliğinin ardından simulator öğretmeni olarak THY'deki görevine devam ediyordu.
Öten yandan Emekli Uçak Kaptanı Türkön, THY'de çalıştığı dönemde görev aldığı uçağa girişimleriyle memleketi Mersin'in "Mut" ilçesinin adını verdirmişti.
Mustafa Özden kaptanın vefatının ardından konuya ilişkin Türkiye Hava Yolu Pilotları Derneği (TALPA), "Değerli Üyemiz Em. Kpt. Mustafa Özden Türkön vefat etmiştir. Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz. Camiamızın başı sağ olsun. Saygılarımızla" açıklamasında bulundu.
9 Nisan 2020 tarihinde AirPortHaber sitesinde Donor Arandığı Haberi Yapılmıştı
Yapılan haber şöyleydi;
Hava-İş Sendikası, Türkön için donor arandığını ve donor olacak kişiyle ilgili üyelerine bilgi mesajı gönderdi.
İşte Hava-İş tarafından gönderilen o mesaj:
“Yoğun bakım ünitesinde Covid-19 tedavisi görmekte olan Üyemiz Mustafa Özden TÜRKÖN Kaptanımız için plazma tedavisinde kullanılmak üzere kan verebilecek, hastalığı geçirmiş ve iyileşmiş kişiler aranmaktadır.
•Donor olacak kişinin elinde hastalığı geçirdiğine dair pozitif test sonucu olmalı
•Donor olacak kişinin klinik semptomları bağıştan 14 gun önce ortadan kalkmış olmalı ve en az bir negatif test sonucu olmalı
Kadın donor adaylarının hamilelik geçirmemiş olması gerekiyor.
BESTE TÜRKÖN - 0536 361 70 71
CEYDA TÜRKÖN - 0533 540 19 65
Yoğun bakım ünitesinde Covid-19 tedavisi görmekte olan Üyemiz Mustafa Özden Türkön kaptanımız için plazma tedavisinde kullanılmak üzere kan verebilecek hastalığı geçirmiş ve iyileşmiş kişiler aranmaktadır.
Kan bağışı yapabilecek kişiler:
• Mutlaka Covid-19 hastalığı geçirmiş olmalı, Donor olacak kişinin elinde hastalığı geçirdiğine dair pozitif test sonucu olmalı
• 14 gün önce iyileşmiş olmalı, Donor olacak kişinin klinik semptomları bağıştan 14 gün önce ortadan kalkmış olmalı ve en az bir negatif test sonucu olmalı.
• 18-60 yaş arası olmalı ve kronik hastalığı bulunmamalı Kadın donor adaylarının hamilelik geçirmemiş olması gerekiyor”


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.