Mersin'de Atıktan Boya Üretilip, Yol Çizgisi Yapılıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, Mersin genelinde kent ulaşımının rahatlaması amacı ile bir yandan yeni yol çalışmalarını sürdürürken, diğer yandan da mevcut yolları iyileştiriyor.


@mersinhaber 'i takip et
Kent genelindeki yol çizgilerini yenileyen ekipler, bu çalışmalarda kullandıkları boyayı plastik atıkların geri dönüşümüyle elde ediyor. Mersin genelinde 682 bin 219 metre uzunluğunda yol çizgisi çalışması yapan ekipler, 670 noktada da önce yaya uygulaması kapsamında yaya geçidi çizgi çalışmasını tamamlandı.
Önemli olaylar, son dakika gelişmeleri, personel alım ilanları ve diğer tüm konulardan daha hızlı haberdar olmak için @mersinhaber instagram hesabını takip ediniz.
Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, Mersin halkının trafik güvenliğinin sağlanması amacı ile kentin cadde ve sokaklarında yol çizgisi çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında çevre dostu ve kalıcı özellik gösteren termoplastik ürünler tercih ediliyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin imkanları kullanılarak üretilen termoplastik ürünlerle 682 bin 219 metre uzunluğunda yol çizgi çalışması yapılırken, 670 noktada önce yaya uygulaması kapsamında yaya geçidi çizgi çalışması tamamlandı.
Yol çizgileri uzun yıllar kalıcı olacak
Isıtıldığında homojen bir sıvı haline gelen ve soğutulduğunda sertleşen polimer reçinelerinden üretilen bir plastik türü olan termoplastik boyaların üretim çalışmalarına, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in talimatı ile başlandı.
Büyükşehir Belediyesi asfalt şantiyesi içerisinde üretilen termoplastik boyalar, uzun yıllar kalıcı bir özellik gösterirken, aynı zamanda çevre dostu olması dolayısıyla tercih ediliyor. Kent trafiğinin düzenlenmesi çalışmaları, kentin çeşitli noktalarında yapılan çalışmalar ile sürdürülüyor.
Termoplastik nedir?
Termoplastik, ısıtıldığında homojen bir sıvı haline gelen ve soğutulduğunda sertleşen polimer reçinelerinden üretilen bir plastik türü. Ancak dondurulduğu zaman cama benzer ve çatlamaya elverişli bir hal alıyor. Malzemeye adını veren bu özellikler tersine çevrilebiliyor. İşte bu nedenle tekrar tekrar ısıtılabiliyor, şekillendirilebiliyor ve dondurulabiliyor. Termoplastikler, bu özellikleri nedeniyle geri dönüştürülebiliyor.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.