Tarsus »

Tarsus TSO'dan, Göreve Yeni Başlayan Tarsus Kaymakamına Ziyaret

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, yeni atanan Tarsus Kaymakamına hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.


@mersinhaber 'i takip et
Tarsus Kaymakamlığına yeni atanan Kadir Sertel Otçu görevine başladı. Konuklarını ağırlamaya başlayan Otçu’yu Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu da ziyaret etti. Kaymakam Sertel’e Tarsus ve bölgenin ekonomik, sosyo-kültürel, turizm ve tarihi değerleri hakkında kapsamlı bilgi veren Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak, ‘’Tarsus köklü geçmişe sahip, çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış, çok sayıda kültürü bünyesinde barındıran ender şehirlerden biri. Kentin ekonomik ve kültürel anlamda var olan potansiyelini ön plana çıkarmak, yeni değerler kazandırmak için çeşitli kurumların da işbirliğiyle önemli çalışmalar yürütüyoruz.’’dedi.
İŞBİRLİĞİ SÜRECEK
Tarım ve gıda potansiyelini sanayi ile buluşturmak amacıyla kurulan Tarsus Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili gelinen süreçten de bahseden Başkan Koçak, şöyle konuştu: ‘’Bölgemiz tarım alt yapısı güçlü bir bölge. Organize sanayi bölgemiz ile tarım ve gıdaya dayalı sanayi yatırımcıları çekmeyi ve katma değerli ürünler sunmayı hedefliyoruz. Bunun dışında turizm ve kültürel değerlerimizle ilgili çalışmalarımız var. Tarsus Gastronomi Günleri’nin bu yıl 3’üncüsünü Kasım ayında yapacağız. Turizm varlıklarımızı gün yüzüne çıkarmak için Mersin Üniversitesi işbirliğiyle yürüttüğümüz arkeolojik yüzey araştırmaları için destek sunuyoruz. Çalışmalarımız sadece ekonomi yönünde kalmayarak kapsamlı olarak sürüyor.’’
Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otçu da ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti belirterek, kent için el birliğiyle önemli çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.