Çamlıyayla Lavanta Kokuyor

Mersin’in Çamlıyayla ilçesinde 7 çiftçiye 3 bin 500 lavanta fidesi dağıtıldı.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin’in Çamlıyayla ilçesine deneme amaçlı ekilen lavanta fideleri hasat zamanına geldi.Lavanta bahçelerinin bulunduğu bölgede mis kokula geliyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan Mersin İl Orman Müdürlüğü, “ İlimizin tarımsal potansiyelinin geliştirilmesi ve alternatif ürünlerin yaygınlaştırılması amacıyla Çamlıyayla İlçemiz Sarıkoyak Mahallesinde 2018 yılında demonstrasyon kurulmuş ve 7 çiftçi ailesine 3500 adet lavanta fidesi dağıtımı yapılmıştır. Toplamda 7 dekar alanda demo kurulmuş ve mahsulü hasat edilmeye başlanmıştır.”
Konuyla ilgili Çamlıyayla İlçe Müdürü Ramazan Yıldız şu ifadelerde bulundu: “Lavanta yetiştiriciliği dar alanlarda da yapılabilmektedir. Ayrıca başlangıç yatırımı çok yüksek değildir. Lavantanın dünyada ticareti en fazla yapılan 15 uçucu yağ bitkisinden birisi olduğunu ve genel olarak kozmetik, ilaç sanayisi, sabun ve diğer endüstri kollarında kullanıldığını belirterek, balı, yağı, suyu ve görsel güzelliğiyle İlimize katma değer sağlayan lavantanın ekiliş alanının artırılması için çalışmalar devam edecektir.” dedi.

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.