Mersin Mut Jandarma’dan “Kaskını Tak, Yaşamak Bak, Mut’lu Ol” Seminerleri

“Kaskını Tak, Yaşama Bak, Mut’lu Ol” sloganı ile Mut İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timlerince Mut ilçesindeki eğitim kurumlarında seminerler düzenlendi.


@mersinhaber 'i takip et
Jandarma Timlerince, 22 Mart – 17 Nisan 2019 tarihleri arasında, İlçe Kaymakamı, Askerlik Şubesi Başkanı, İlçe Milli Eğitim Müdürü, Endru Ofroad Kros ve Dağ Sporları Dernek Başkanı ve dernek personeli, Mut Şoförler Odası Başkanı, okul müdürleri ile geleceğimizin teminatı olan öğrencilerin katılımıyla seminer faaliyeti icra edildi.
Aktarılan bilgi notunda ise faaliyet kapsamında;
1. Öğrencilere “Genel Trafik Kuralları, Motosiklet sürücülerinin Trafikte Doğru ve Yanlış Davranışları, Kask Takmanın Önemi ve Trafikteki Risk Faktörleri” konularında slayt gösterimi ve videolu sunumu yapıldığı,
2. Mut Endru Ofroad Kros ve Dağ Sporları Dernek başkanı tarafından motosiklet ile koruyucu tertibat kullanımı ve faydaları hakkında genel bilgi verildiği, dernek üyeleri tarafından daha önce geçirmiş oldukları motosiklet kazaları ve sonuçları hakkında tecrübelerini paylaşırken Ayrıca, piyasada satılan ucuz kaskların darbelere karşı ne kadar dayanıksız olduğu ile ilgili testler yapıldı.
Seminer’de ucuza alınan Kaska çekiç ile hafif darbe uygulandığında kırıldığı gözlendi ve insan hayatının bu kadar ucuz olmadığı vurgulandı.
3. Seminer sonrasında; Mut Şoförler Odası Başkanı tarafından her okul için bir adet koruyucu başlık ve gözlük öğrencilere kura ile tespit edilerek hediye edildi.



Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.