Dünyanın Sayılı Üniversitelerinden, Mersin Büyükşehir Kültür Yayınlarına Büyük İlgi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları, dünyanın sayılı üniversitelerinin kütüphanelerinden ilgi görmeye devam ediyor. En son Amerika ve İngiltere’de bulunan üniversitelerin kütüphanelerinden gelen talep üzerine Kültür Yayınları kitapları raflarda yerini alacak.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Daha önceYunanistan, Almanya, Hollanda ve Kıbrıs gibi ülkelere talep üzerine kitaplarını gönderen Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları, bu sefer de Amerika Birleşik Devletleri’nin Harvard Üniversitesi Kütüphanesi, New York Üniversitesi Kütüphanesi, Princeton Üniversitesi Kütüphanesi, Michigan Üniversitesi Kütüphanesi, Ohio Üniversitesi Kütüphanesi, ABD Kongre Kütüphanesi ile İngiltere’de yer alan Oxford Üniversitesi Bodleian Kütüphanesi’ne kitaplarını gönderecek.
Zengin kitap koleksiyonlarına sahip üniversitelerden Kültür Yayınlarına yoğun talep
Tarihe ışık tutan, araştırma, inceleme ve bilgi edinme kitapları olan Nazlı Geylani tarafından kaleme alınan ‘1923-1950 arası Mersin’de Gündelik Hayatın ve Sosyal Mekânların Dönüşümüne Yönelik Bir Sözlü Tarih Çalışması’, Abdullah Toroslu tarafından kaleme alınan ‘Yöremiz Efsaneleri (Mersin, Adana, Hatay Yöresi)’ ve Semihi Vural’ın kaleminden çıkan ‘Mesudiye Mahallesine adını veren Gemi Mesudiye ve Babam Ali Çavuş’ kitapları dünyaca ünlü kütüphanelerin raflarında yerini alacak.
Mersin tarihine ışık tutan, kent kültürü üzerine bilinmeyenleri cevaplayan, unutulmaya yüz tutan kent kültürünün yaşatılması adına çaba sarf eden Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları, zengin kitap koleksiyonlarına sahip üniversitelerden yoğun talep görüyor.
Söz konusu üniversitelerde eğitim veren öğretim üyeleri ve eğitim alan öğrenciler, Mersin tarihi hakkında araştırmalar yapabilecek ve kaynak sıkıntısı çekmeyecek.
Daha önce raflarda yerini alan kitaplar
Daha önceki yıllarda Büyükşehir Belediyesi, Amerika’nın Michigan Üniversitesi, New York Üniversitesi, Princeton Üniversitesi ve Harvard Üniversitesi Kütüphanesi’ne kitaplarını göndermişti. İbrahim Bozkurt tarafından yazılan Tanzimat'tan Cumhuriyet'e Mersin Tarihi (1847-1928), Turan Ali Çağlar tarafından kaleme alınan Mersin ve Tarsus Halk Kültürü, Cihat Yıldırım’ın kaleminden çıkan Milli Mücadele Döneminde Mersin 1918-1922, Necdet Canaran’ın Bir de Dostluk, Semihi Vural’ın yazdığı Anadolu’nun Kapısı Tarsus Gülek Boğazı, Ertan Aykın’ın Çizgilerle Kilikya Kaleleri kitabı daha önce raflarda yerini almıştı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları’nın kitaplarını çıkmaya başladığı günden itibaren takip eden ve temsilcisi olduğu üniversitelerin kütüphanelerine kitapların gönderilmesini sağlayan İSİS yayınları, basımı gerçekleştirilen kitaplardan ilgi alanlarına göre talepte bulunmaya devam edec


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.