Sağlık »

Şehir Hatanesi Haberimize, Mersin Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü Tarafından Açıklama Geldi

İlgili haber gelen açıklama şu şekilde


@mersinhaber 'i takip et
Mersin Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz günlerde yapmış olduğumuz habere cevap geldi. Gelen açıklama ve cevap şu şekilde;21 Eylül2018 tarihindewww.mersinhaber.comadlı haber sitesinde"Mersin Şehir Hastanesinde Şok İddia. Hastalar 3 Aydır İlaç Bekliyor"başlıklı bir haber yayınlanmıştır. Haberin içeriğinde Mersin Şehir Hastanesinde Çocuk EndokrinolojiKliniğinde tedavisi devam eden 5 yaşındaki bir hastanın 3 aydır"CATAPRESAN TABLET" adlı ilacı beklediği, bu ilacın hastane eczanesinde bulundurulması zorunlu bir ilaç olduğu ve bir çok hastanın bu ilacınolmaması yüzünden tedavilerinin aksadığı, CİMER sistemi üzerinden konunun Cumhurbaşkanlığı makamına şikayette bulunulduğu iddia edilmektedir.
​Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi kadrosunda 2 Çocuk Endokrinoloji Uzmanı görev yapmakta olup yayınlanan haber üzerineiddialarile ilgiliMersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve ilgili uzmanların bilgisinebaşvurulmuştur.
​İlgili uzmanlar;ÇocukEndokrinolojiPolikliniğineboy kısalığı şikayeti ile başvuran hastalarıngereklifizik muayenelerive kemik yaşı değerlendirmeleri yapıldıktan sonra hastada büyüme hormonu eksikliği düşünülüyor ise öncelikle igf1 ve igfbp3düzeylerine bakıldığı,eğer bu tetkiklerde büyüme hormonu eksikliği düşünülürse uygun hastaya büyümehormonu uyarı testleri yapıldığı,ilk basamak büyüme hormonu testlerindeeksiklik görülürse tanıyı doğrulamak için daha güvenilir olan 2. büyüme hormonu uyarı testleri yapıldığı,bu testlerininsülin tolerans testi (İnsülin ile yapılır) veya Klonidin uyarı testi (bu testteCATAPRESAN TABLET kullanılır)olduğu,CATAPRESAN TABLET'inhastane eczanesinde bulundurulmasızorunlu birilaç olmadığı, ihtiyaç duyulduğunda Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun"Yurt DışındanEndikasyon Dışı İlaç Temini"sistemine girilerek başvuru yapıldığı, en son 29 Ağustos 2018 tarihinde 1 hasta içingirilen talebeSağlıkBakanlığı'nın onay verdiği, verilen onay ile birlikte hasta sahibininprosedür gereği ilacın yurt dışından temini için Mersin 25. BölgeEczacı Odasına(Yurt dışındangelecek olanilaçların temini Türk Eczacılar Birliğitemsilcisi olan oda tarafından yapılmaktadır)yönlendirildiği, ilacın en kısa süre içerisinde yurt dışından geleceği,bahsi geçen ilacın aciliyet arz etmediği, teşhiste yardımcı ilaç olduğu, ilacın temini noktasında rutin prosedürün uygulandığı,ilaçteminive ücretihususunda bir sıkıntının olmadığınıbeyan etmişlerdir.
​Haber metninin altında görseli yer alan ve20 Eylül 2018 tarihinde oluşturulduğu anlaşılanCİMER başvurusu21 Eylül 2018 tarihi itibarı ileMüdürlüğümüze intikaletmemiştir.CİMER başvurusuMüdürlüğümüze ulaştığındahastanın durumu ve yapılanişlemler hakkında daha detaylı bir değerlendirme yapılacaktır.
​Kamuoyuna saygıyladuyurulur.

​​ Mersin Valiliği
​ İl Sağlık Müdürlüğü

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.