Tarsus » Asayiş »

Mersin'de Ören Alanındaki Ormanlık Alanda Yangın Çıktı

Yangının yaşandığı noktada bulunan çam ağaçları yanarak kül oldu.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Yangının yaşandığı noktada bulunan çam ağaçları yanarak kül oldu.
Mersin'in Tarsus ilçesinde bulunan hafta sonları binlerce kişinin dini ziyaretlerini gerçekleştirip, piknik yaptığı Eshab-ı Kehf'teki ormanlık alanda yangın çıktı. Eshab-ı Kehf Mezarlıklar mevkiisinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarında etkisiyle yangın kısa sürede geniş bir alanı sardı. Yangının çıktığı noktada şans eseri kimsenin olmaması dolayısıyla herhangi bir can kaybı ve yaralanma meydana gelmezken, mermer mezarların bazıları zarar gördü.
Alınan bilgiye göre, Yedi Uyurlar Mağarası’nın da içerisinde bulunduğu tarihi ve kutsal mekan Eshab-ı Kehf Dağı eteklerinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.
Makilik bitki örtüsünün yanı sıra zeytin ağaçlarının da bulunduğu dağın eteklerinde çıkan yangın kısa sürede geniş alanı sardı.
Bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı yangın söndürme ekipleri gönderildi. Yangının söndürme işlemlerine Mersin İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin de destek verdi.
Yangın yaklaşık 3 saatlik çalışma neticesinde kontrol altına alınırken, yangının ne kadar alana zarar verdiği ve çıkış nedeni araştırılıyor.

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.