Tarsus »

Tarsus Berdan Barajı Mesire Alanına Acil Ek Köprü Yapılmalı

TARSUS Berdan Barajı Mesire alanında bulunan ve sadece tek aracın geçebileceği genişlikte olan köprünün acilen genişletilmesi gerekiyor


@mersinhaber 'i takip et
Projede olmasına rağmen, halen köprü genişletme çalışmasının yapılmaması, nüfusa oranla araç sayısının da her geçen gün arttığı Tarsus’ta sorun teşkil ediyor.
Otoyol inşaatı sırasında bölgede bulunan köylerin ulaşımlarını sağlaması için yapılan köprü, bölgenin mesire alanı olarak düzenlenmesi, ayrıca hayvanat bahçesinin aynı bölgeye taşınmasıyla özellikle hafta sonları ihtiyaca cevap veremez hale geldi.
Karşılıklı olarak aynı anda araçların geçememesi nedeniyle sıkışıklığın yaşandığı köprü girişinde, zaman zaman araç kuyrukları yaklaşık 100 metreye kadar uzuyor.
Özellikle hafta sonları sadece Tarsus’tan gelenlerin değil, kent dışından da araçlarıyla gelen yüzlerce kişinin uğradığı Berdan Barajı Mesire alanında ulaşım sorunu, vatandaşların şikayetlerine neden oluyor.
Havaların ısınmasıyla birlikte hemen hemen her hafta sonu yoğun ziyaretler nedeniyle aynı sorunların yaşandığına dikkati çeken vatandaşlar, “Piknik yapmak, hayvanat bahçesini ziyaret etmek veya farklı amaçlar için bölgeye gelen araç sürücüleri, köprünün dar olması nedeniyle geçiş esnasında sıkıntı yaşıyorlar.
Tek taraflı geçiş sırasında bazen karşı tarafta bulunan sürücüler 10 dakikaya yakın bekleme yapmak zorunda kalıyorlar. Bu da zaman zaman gergin ortamların yaşanmasına neden oluyor. Özellikle ilk kez bölgeye gelen ziyaretçiler, bu duruma daha fazla tepki gösteriyor. Yetkililerin konuya duyarlı davranmasını ve acil olarak mevcut köprünün yanına ek bir köprü daha yapılmasını istiyoruz” dediler.
Haber:Tarsus Akdeniz

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.