Güncel »

Mersin'de Taşeron Firma Maaşları Ödemedi, Personel Mağdur Oldu

İddiaya göre, Tarsus Devlet Hastanesinde taşeron firma olarak hizmet veren SEV Özel Güvenlik firması, çalışanlarına maaş ödemelerini maaş günü geçmiş olmasına rağmen halen yapmadı.


@mersinhaber 'i takip et
Maaşlarını zamanında alamayan personel mağdur oldu.
Ortaya atılan iddalarda, Hastanede güvenlik firmasına bağlı yaklaşık 80 personelin görev aldığı, Hastane yönetimin hak ediş evraklarının geçtiğimiz hafta içinde tamamlayarak firmaya maaş ödemelerinin aktarıldığı, ancak firmanın iddiaya göre geçmişten birikmiş SGK ödemelerini yaptığı için işçilerin maaş ödemelerini henüz yapmadığı iddia ediliyor.
Konuya ilişkin, çok sayıda çalışanın mağdur olduğu gelen şikayetlerin ardından kesin listelerin açıklanması yaklaşırken, Taşerondan kadroya geçiş sürecini nasıl etkileyeceği merak konusu oldu.
Telefonla gazete muhabirlerine ulaşan ve durumlarından şikayetçi olan personeller, "Bizler  çalıştığımız alnımızın terinin karşılığı olan maaşlarımızı zamanında verilmesini istiyoruz. Geciken maaş ödemelerimiz nedeniyle borçlarımızı zamanında ödeyemediğimiz gibi çoluk çocuğumuzun ihtiyaçlarını yerine getiremiyoruz. Devletimizin yetkililerinden yardım istiyoruz." dediler.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.