Güncel »

Mersin'de 3 Noktaya Ekspres Taksi Durağı

Mersin'de UKOME kararı Ekspres Taksi Durakları yapıldı, ilgili durak yerlerine yolcu getiren T serisinden plakaların istemeleri halinde, bu duraklarda bekleme yaparak yolcu alıp çıkabileceklerdir.


@mersinhaber 'i takip et
Mersin Büyükşehir Belediyesi Resmi Facebook sayfasından paylaşılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi.
5/02/2017 tarih ve 2017/69 sayılı UKOME Genel Kurul Kararı ve 14/04/2017 tarih ve 423 sayılı Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin kararı ile Ekspres Taksi Durak kararı alınmıştır. Bu doğrultuda Mersin Şehir Hastanesi A ve D kapıları ile Mersin Şehirler Arası Otogarı (MEŞOT) olmak üzere 3 adet ekspres taksi durağı konulması planlanmıştır.
Ekspres taksi durakları, Mersin merkez ilçelerinde ( Akdeniz, Toroslar, Mezitli ve Yenişehir) çalışan T serisinden tüm plakaların kullanımı için amaçlanmıştır. İlgili durak yerlerine yolcu getiren T serisinden plakaların istemeleri halinde, bu duraklarda bekleme yaparak yolcu alıp çıkabileceklerdir. Bu duraklar herhangi bir T serisinden plakaya ait olmayıp tüm taksici esnafının yararlanabileceği yerlerdir.
Ekspres duraklar, plaka tanıma sistemi ile kontrol edilecek olup Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Ticari Plakalar Şube Müdürlüğü’nden plakalara ücret yükletilerek durak girişinde otomatik olarak plakadan ücret düşülecek aracın fotoğrafı çekilecek ve araç sahibine SMS ile bakiyesi gönderilecektir.
Geçiş ücreti 17/01/2018 tarih ve sayılı 2018/57 UKOME Genel Kurul Kararı ile 1,50 TL olarak belirlenmiştir.
Bu uygulama ile yıllardır çalışma düzeni olmayan, kuralsızlığın kural haline getirildiği Mersinimizde, taksi duraklarındaki rantların ve tekelleşmenin önüne geçilerek, taksici esnafımızın ve vatandaşlarımızın daha iyi hizmet almaları amaçlanmaktadır.
Vatandaşlarımızın ilgili yerlerde Express Durak haricinde duran ticari taksilere binmemelerini rica ederiz. 12/02/2018 Pazartesi günü faaliyete geçecek olan duraklarımızın taksici esnafımıza ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dileriz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.