Güncel »

Mersin’de Çiçekler Kışın Da Solmuyor

Mersin’deki yaşam alanlarını daha estetik ve yeşil bir görünüme kavuşturan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin’in dört bir tarafını çiçeklerle nakış nakış işlemeye devam ediyor.


@mersinhaber 'i takip et
Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde yaptığı çiçek dikimi ile Mersin’de her mevsimi güzelleştirmeye devam ediyor. Kış aylarının gelmesiyle mevsimlik çiçek dikimi çalışmalarını devam ettiren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Mersin’i renk renk çiçeklerle güzelleştiriyor.
 
Her mevsime özel çiçeklendirme çalışmalarıyla Mersin’in yeşiline yeşil katan Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, kış aylarının gelmesiyle birlikte mevsime özel çiçek dikimleriyle adeta toprağı nakış nakış işliyor. 
 
Mersin’i rengârenk bir çiçek bahçesine benziyor
 
Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekiplerinin kent genelinde başlattığı çalışmalar ile merkez ve ilçelerde kavşaklar, refüjler, parklar, bahçeler ve mesire alanları çeşitli çiçeklerle donatılıyor.
Büyük bir titizlikle gerçekleştirilen çalışmalarda bu kış mevsimi için dikilen Kasımpatı, Menekşe, Sclamen, Bellis, Süs Lahanası, Portakal Nergisi, Balıkağzı ve Çin Karanfili gibi çiçekler sadece şehri süslemekle kalmıyor, aynı zamanda şehrin yeşiline ton katıyor.
Büyükşehir Belediyesi  Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Mersin merkeze 255 bin 573 adet ve ilçelere de 170 bin 883 adet olmak üzere toplam 426 bin 456 adet kış çiçeği dikimi gerçekleştirilirken, dikilen çiçekler büyüleyen görüntüsüyle Mersinlilerin ilgi odağı oluyor.
Mersin’de mevsimine uygun rengarenk çiçekler eksik olmazken, ana arterler, rekreasyon alanları, parklar, refüjler ile yan bantlara, kış aylarına uygun çiçeklerin dikimi devam ediyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi, rengârenk ve yemyeşil bir Mersin için kent merkezi, ilçe, belde ve mahallelerde çiçek dikimi çalışmalarını sürdürüyor.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.