Erdemli » Spor »

Sporun Mutfağındakiler Erdemli’de

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından belirli aralıklarla düzenlenen ‘Sporun Mutfağındakiler Paneli’ Erdemli’de yapıldı.


@mersinhaber 'i takip et
TRT Spor Yorumcusu Cevdet Ünüvar’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen Sporun Mutfağındakiler Paneli’ne eski milli sporcu ve Galatasaray’ın efsanevi kaptanı Cüneyt Tanman, TRT ve A Spor yorumcusu Alp Pehlivan, CNN Türk Spor Spikeri, akademisyen, öğretim görevlisi, yazar, gazeteci ve gıda mühendisi, aynı zamanda iletişim metotları, diksiyon-fonetik, radyo ve televizyon spikerliği ve maç anlatım teknikleri üzerine sertifika programlarında değişik üniversite ile belediyelerin açtığı programlarda ders veren ve CNN Türk ekranlarında “Spor Masası” ve “Spor Toplantısı” isimli yayınlarda görev alan Emre Tilev, spor yazarı Serhan Türk, Mersin Büyükşehir Belediyesi Basketbol takımı menajeri Melahat Aydın,  Mersin Büyükşehir Belediyesi Bayan Basketbol takım kaptanı Gülşah Gümüşay ve oyuncu Krystal Thomas katıldı.
Erdemli Kültür Merkezi’nde gerçekleşen paneli Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu İşletme Bilgi Yönetimi Prof. Dr. Cemile Çiçek’te dinledi.
“Mersin spora bu kadar çok destek veren bir başkana sahip olduğu için çok şanslı”
Spor dünyası hakkında bilinmeyenlerin ve merak edilenlerin konuşulduğu panelde, katılımcılar deneyimlerini öğrencilere aktarırken, Emre Tilev hazırladığı Dijital Dünyada Neler Yaşanıyor ve Gelecek Nasıl Olacak? konulu slaytı öğrencilerle paylaşarak, Mutluluk nedir? Hayatınız ne kadar sizin?  adlı kısa videoları izletti.  Öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri ve bilim ve teknolojiye ayak uydurmaları gerektiğinin altını çizerek kısa hikâyeler anlatan Tilev, konuşmasının ardından canlı maç anlatımı yaptı. Öğrencilerin ideallerini gerçekleştirmek için teknolojiden faydalanmalarını ancak faydalanırken bağımlı olmaktan kaçınmaları gerektiğini belirten Tilev, gençlere hayallerini gerçekleştirme noktasında önemli tavsiyelerde bulundu.
Panelde Cüneyt Tanman, Serhan Türk ve Alp Pehlivan sporla ilgili deneyimlerini öğrencilerle paylaşarak, son günlerin en çok konuşulan spor olaylarıyla ilgili yorumlarda bulundurlar. Sohbet sonrası soru cevap şeklinde devam eden panel, öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.
20 yıllık profesyonel futbol hayatında Mersin İdman Yurdu’nda da futbol oynayan ve antrenörlük yapan Alp Pehlivan Mersin’in sportif faaliyetler konusunda şanslı olduğunu dile getirerek,  “Mersin benim hayatımda çok önemli bir yeri olan ve bağlarımı sıcak tuttuğum bir şehir. Ben Mersin’e daha önce gelmiştim ama 5-6 yıldır uğrayamıyordum. Ama bu güzel davet sayesinde yeniden Mersin’deyim. Biz buraya gelmeden evvel Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızla sohbet ettik. Mersin, Burhanettin Kocamaz gibi sporu bu kadar çok seven ve spora destek veren bir başkanı olduğu için çok şanslı. Mersin İdman Yurdu için de desteklerini esirgemiyor. Yeni bir çözüm üretme yolunda adımlar atılıyor. Umarım bu adımlar başarılı olur” dedi.
Panele katılan öğrencilerin sorularını cevaplandıran panelistlere günün anısına Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu katılımcılara çiçek, Olba mozağinin yer aldığı plaket ve Erdemli Belediye Spor forması verirken, Erdemli Şehit Öğretmen Hacı Ömer Serin İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından çiçek verildi. 
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.