Tarsus » Ekonomi »

Eshab-ı Kehf’te Salamura Tesisi Çalışmaları Sürüyor

Ali Ergezer, ‘Tarsus Kendi Markasını Yaratmak Zorunda’


@mersinhaber 'i takip et
Haber: Hakan BULUT / Tarsus Akdeniz Gazetesi - TARSUS Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, birçok tarım ürününün rahatlıkla yetiştiği kentte, tarıma dayalı sanayinin gelişmesi adına adımlar atıldığını kaydederek, “Üretiyoruz, fakat gerektiği şekilde markamız yok. Bu nedenle Tarsus kendi markasını yaratmak zorunda” dedi.
 
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Eshab-ı Kehf Dağı arkasında Dedeler Mahallesi sınırları içerisinde yaptırılmakta olan zeytin ve salamura tesisi inşaat çalışmalarını inceleyen Başkan Ali Ergezer, bölge çiftçisini için umut olan tesisin açılmasını büyük bir heyecanla beklediklerini kaydetti.
 
Şu an Sarıulak zeytininin Tarsus ile özdeşleştiğine vurdu yapan Başkan Ali Ergezer, “Biz, Sarıulak zeytinini tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz. İnşa çalışmaları süren bu tesiste tamamen organik ürünler, insan gücüyle üretilecek. Bu nedenle birçok insanımıza da iş imkanı doğacak. Organik şekilde zeytin salamurası, zeytin yağı, ayrıca yaprak salamurası, yaprak sarması, pekmez üretilecek. Ayrıca üzüm işlenecek ve ürünler ortaya çıkarılacak. Bu ürünler, başta Eshab-ı Kehf’e ziyarete gelen on binlerce kişiye olmak üzere, kent dışına da satılacak” dedi.
 
Burada amaçlarının sadece kar olmadığını, Eshab-ı Kehf ve kenti de tanıtmayı hedeflediklerini belirten Başkan Ali Ergezer, "Böyle bir tesise ihtiyacımız vardı. Bu tesis sayesinde insanlar iş sahibi olacak ve bölge canlanacak” ifadelerini kullandı.
 
Başkan Ali Ergezer, tesisin 2018 yılında faaliyete geçmesinin hedeflendiğini sözlerine ekledi.
 

Kaynak: Tarsus Akdeniz

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.