Tarsus » Sağlık »

Ani Hareket Yaptı, Belindeki Hasar Nedeniyle 23 Ameliyat Oldu

Yaptığı ani hareketle sakatlanan belinde oluşan hasar, yanlış tedavi nedeniyle büyüdü, 20 yılda 23 ameliyat oldu ama aradığı şifayı bulamadı


@mersinhaber 'i takip et
Hakan BULUT / Tarsus Akdeniz - Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşayan Türkan İlhan, belinde oluşan rahatsızlık nedeniyle 20 yıl önce olduğu ameliyatın başarısız geçmesi ve bu ameliyat sırasında iddiaya göre yanlış işlem yapılması nedeniyle toplam 23 ameliyat oldu. Birçok üniversite hastanesinde ameliyat olup, çektiği ağrılar azalsın diye beline 2003 yılından bu yana farklı farklı pil takılan ve elektrikler kesildiği zaman hayatı kararan 48 yaşındaki Türkan İlhan, çektiği acıları bir nebze dindirmek için kırmızı reçete ile verilen morfin haplarını kullanıyor.
 
ANİ HAREKET, 23 AMELİYATA MAL OLDU
 
Türkan İlhan, 1997 yılında çalıştığı iş yerinde sandalyede otururken, kalem almak için ani bir hareket yapınca belinde ağrı hissettiğini ifade ederek, “İlk gün fazla önemsemedim. Fakat ertesi gün belimdeki ağrı artınca o dönem SSK hastanesi olan şu an ki Tarsus Devlet Hastanesi ana binasına başvurdum. Burada Haziran 1997’de ameliyat oldum. Bu ameliyat sonrasında doktor ikinci bir ameliyat olmam gerektiğini söyledi. Aynı doktor tarafından Eylül 97’de yeniden ameliyat edildim. Fakat ağrılarım dinmeyince Mersin’de 1998 yılında 3. kez ameliyat masasına yattım. Yine şifa bulamadım ve 1999’da bir ameliyat daha oldum” dedi.
 
AMELİYAT YANLIŞ YAPILDI! 
 
Aynı doktor tarafından yapılan ilk iki ameliyatın yanlış yapıldığının kendisine söylendiğini savunan Türkan İlhan, 2003 yılına kadar olduğu 4 ameliyatın ve tüm tedavi yöntemlerinin olumlu sonuçlanmaması neticesinde 2003 yılında beline ağrıları azaltması için Amerika’dan getirtilen pil’in İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde takıldığını söyledi.
 
İlhan, “O yıllarda pil, her altı ayda bir değiştiriliyordu. Teknoloji ilerledikçe, hastanın durumuna göre takılan pillerin ömrü de uzuyordu. Her pil değişiminde ameliyat masasına yatmak zorunda kalıyorum. Pil, omurilik içerisine yerleştiriliyor ve beyne giden acının asgariye indirmesine yarıyor. Teknoloji ilerlediği için son takılan pil’in ömrü daha fazla. Fakat buna rağmen günde 6-7 saat şarj olması gerekiyor. Bu nedenle sosyal hayatım tamamen bitmiş durumda. Özellikle elektrikler kesildi mi korkum daha da artıyor. Çünkü pil şarj olmadığı zaman çektiğim acılar nedeniyle tırnaklarımla duvarları kazıyorum!” ifadelerini kullandı.
 
KUMANDAYI ELİNDEN DÜŞÜRMÜYOR
 
Şarj aletinin kumandasını elinden düşürmediğini vurgulayan Türkan İlhan, “Bu şarj cihazına gözüm gibi bakıyorum. O çalışmadığı zaman deyim yerindeyse benim hayatım duruyor” diye  konuştu.
 
İL İL GEZMEK ZORUNDAYIM
 
İstanbul Çapa’da bulunan ve kendi hastalığını ilgilendiren bölümün kapanması nedeniyle Antalya’da tedavisini sürdürmeye çalıştığını belirten Türkan İlhan, “Hayatımı karartan bu hastalık nedeniyle Mersin Üniversitesi’ne giderek reçeteli ilaçlarımı yazdırıyorum. Pil’i imal eden firmanın yetkilileri rutin kontroller için belli zamanlarda sadece Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’ne geldikleri için Hatay’a gidiyorum. 2003 yılında Çapa’da hoca olan ve şu an Diyarbakır’da Dicle Üniversitesi’nde bölüm başkanı olan ve hastalığımı 14 yıldır takip eden doktoruma muayene olmak için ise Diyarbakır’a gitmek zorunda kalıyorum. Yani sürekli seyahat ediyorum. Felçli ve yatalak babamın Caminur mahallesinde bulunan evinde ikamet ediyorum. Annemin ise kalp rahatsızlığı var. Tek sosyal güvencem yeşilkart. Çalışamıyorum ve bu hastalık sadece vücudumu değil, hayatımın her yönünü olumsuz etkiledi. İlaçları almaya ve yol masraflarını karşılamaya artık ailemin gücü yetmiyor. Babamın bir emeklisi var ve annem bakıcı aylığı alıyor” diye konuştu.
 
Yüzde 84 engelli raporu bulunduğunu dile getiren Türkan İlhan, hayırseverlerden kendisine destek olmasını isteyerek, “Allah düşmanımın başına böyle bir şey vermesin. Çok kötü bir şey. Çektiğim acıları tarif bile edemiyorum” dedi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.