Tarsus » Güncel »

Eski Tarsus Adliye Binasında İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor

Tarsus eski Adliye binasının kent müzesine dönüştürülmesi için çalışmalar devam ediyor.


@mersinhaber 'i takip et
Tarsus’ta 1950’li yıllarında inşa edilen ve 63 yılı kadar Adliye binası olarak kullanılan tarihi yapıda geniş kapsamlı başlatılan tadilat çalışması hızlı bir şekilde başladı.
Kent merkezinde bulunması ve tarihi yapısı itibariyle müzeye dönüşmeye uygun olan binanın tadilatı için bu yıl ki yatırım programına 18 milyon TL aktarıldı.
Restorasyon çalışmalarının tamamlanması ile birlikte son derece modern bir müze olması hedeflenirken, proje kapsamında lazer tarayıcılar ile binanın tüm yapısının belirlenmeye çalışıldığı kaydedildi.
 Müzenin tasarım çalışmalarının ise bitmek üzere olduğu ve müzenin restorasyon çalışmasının tamamlanması ile birilikte içerisinde sunumların yanısıra maket canlandırmaların ve farklı tekniklerinde yer alacağı belirtiliyor.
 Eski Adliye binası Milli Emlak Müdürlüğü tarafından Tarsus Müze Müdürlüğüne teslim edilen Adliye binasına Tarsus Müze Müdürlüğü personeli ile müzede bulunan tarihi eserler taşınacak. Projenin kısa sürede tamamlanarak hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Kaynak: Yeni Doğuş

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.