Tarsus »

Tarsus'ta Ekmeğe %25 Zam

TARSUS’ta ekmeğe büyük zam yapıldı. Dün sabah evine ekmek almak için bakkal veya fırınlara giden vatandaşlar 80 kuruşa aldığı ekmeğin fiyatının 1 TL’ye yükseldiğini görünce büyük şok yaşadı!


@mersinhaber 'i takip et

80 kuruşluk ekmeğe bir anda %25 zam yapılarak 1 TL’ye yükselmesine vatandaşlardan tepki gösterdi.
 
Ülkede son dönemlerde başlayan zam furyasına Tarsus’ta ekmek fiyatları da eklendi. Dün sabahtan itibaren geçerli olmak üzere Tarsus’ta 80 kuruştan satılan 250 gram somun ekmeğin fiyatı 1 TL’ye yükseltildi.
 
Ekmeğe bir anda %25 zam yapılmasına tepki gösteren vatandaşlar, kamuoyuna her hangi bir bilgi verilmeden bir anda bu kadar zam yapılmasının “fakir-fukaranın cebine bir ateş daha düştü” yorumlarının yükselmesine neden olduğunun altını çizdiler.
 
Belediye ekmek fabrikasının ürettiği ve 60 kuruştan satılan ekmekle, özel sektör fırınların üretip sattığı 1 TL’lik ekmek arasında oluşan 40 kuruşluk farkın Belediye ekmeğine olan talebi arttırmasını bekleniyor.

Kaynak: Tarsus Objektif

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.