Tarsus » Ekonomi »

Çukurova'da Pamuğa Dönüş Başladı, Beyaz Altın Yeniden Canlanıyor

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Eli ERGEZER, “Çukurova topraklarında Beyaz Altın Yeniden Canlanıyor”


@mersinhaber 'i takip et

Tarsus’a bir dönem damgasını vurarak, ekonomik ve sosyal hayatın can damarı olarak nitelenen pamuk ekimi günümüzde yeniden hareketlenmeye başladı.

Tarsus ‘ta bundan yaklaşık 40 yıl önce yüz dönümlerden fazla ekilen pamuk ekimine bu yıl verilen teşvikler sayesinde yeniden dönüş olduğunu söyleyen Ziraat Odası Başkanı Ali ERGEZER, pamuk hasadının başladığını söyledi.
Geçen yıl 17 bin dönüm ekildiğini bu yıl ise rakamın 40 bin dönümü bulduğunu ifade eden Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali ERGEZER, “Beyaz altın olarak adlandırılan pamuğa verilen teşvikler ile birlikte bölgemizde ekimi yüzde 20 artış oldu. Şu anda Ağzıdelik, Alifakı, Çatalca, Çöplü, Çiçekli, Kefeli, ve Yaramış gibi mahallelerinde 40 bin dönüm üzerine pamuk ekilmeye başlanıp, hasadı yapılmaya başlandı. Kütlü pamuk rekoltesi ise 30 bin tonu bulması bekleniyor” diye konuştu.
Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali ERGEZER, Türkiye’nin en verimli topraklarına sahip olan Tarsus’ta bir dönem üzerine türküler okunan, filmler çekilen pamuğa dönüş olmasından dolayı son derece memnun olduklarının altını çizdi.
 

Kaynak: Tarsus Objektif

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.