Tarsus » Eğitim »

Tarsus’ta Özel Okulda Bulunan Spor Salonuna Arena İ̇smi Verildi

23 Mayıs 2017 tarihinde Türk Dili Kurultayı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, statlara ve salonlara verilen "Arena" ismini sert bir dille eleştirmişti.


@mersinhaber 'i takip et
Erdoğan konuşmasında şunları söylemişti: "Bir özentidir gidiyor. Kendi dilimizin zenginlikleri varken bu özentilerle adeta, biraz ağır olacak ama hayvanların yarıştırıldığı malum Avrupa’daki arenaları kalkıp spor salonlarında isim olarak kullanmak pek de kibar değil, şık değil.
Kendimizin yeteri kadar önem vermediği Türkçe konusunda başkalarının hassasiyet göstermesini bekleyemeyiz. Dilimizle birlikte milli ruhumuzun da zayıfladığı gerçeğini kabul etmeli ve bu konudaki tedbirleri ona göre hep birlikte almalıyız. Dilimizin zenginliklerinin tamamını kucaklayan bir anlayışla Türkçemize sahip çıkacağız."
Cumhurbaşkanı Erdoğan bu açıklamayı yaptıktan 3 gün sonra katıldığı İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği’nin (ÖNDER), Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda düzenlediği mezuniyet törenindeki konuşmasında Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’a talimat verdiğini söylemiş  ‘arena’ ifadesine de değinen cumhurbaşkanı, şöyle konuşmuştu: 
“Bu stadyumda, doğup büyüdüğüm bu Kasımpaşa semtinde, adımı bu stadyuma verdikleri, arena değil ha burası, stadyum! Biz arenalara karşıyız. 
Arenalarda geçmişte neler yaptıklarını bilirsiniz değil mi, insanları parçalattırdıklarını biliyorsunuz. 
Bakana talimatı verdim arena isimlerini stadyumlardan kaldıracağız. Ne demek arena? Bizim dilimizde böyle bir şey yok.”
Ancak Tarsus’ta özel bir okulun içinde yer alan spor salonunun ismi “Sports Arena” oldu. 

Kaynak: Tarsus Haber

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.