Yaşam » Güncel »

Mersinli şehit Mustafa Sarı son yolculuğuna uğurlandı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Sarı, Mersin'de gözyaşları ve dualarla uğurlandı.


@mersinhaber 'i takip et
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde  dün sabah terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan operasyonda şehit düşen Uzman Çavuş Mustafa Sarı'nın cenazesi bugün sabah Diyarbakır’da düzenlenen törenin ardından Havayoluya önce Adana'ya daha sonra Mersin'e getirildi.

Şehit Mustafa Sarı'nın naaşı son kez,  ailesinin oturduğu merkez Toroslar ilçesi Güneykent Mahallesi'ndeki evinin önüne götürüldü. Cenaze aracının acı sirenleriyle baba evine getirilen şehidin annesinin ve yakınlarının feryatları yürekleri dağlarken, şehidin komşularıda bu acıya dayanamadı.

Babaocağından alına helalliğin ardından Şehit Mustafa Sarı son tören için Muğdat Camiine getirildi. Burada kılınan ikindi namazının ardınan cenaze töreni düzenlendi.

Şehidin okunan özgeçimişinin ardından şehidin cenaze namazı kılındıktan sonra, Şehit Mustafa Sarı Akbeen Şehitliğinde toprağa verildi.

Cenaze törenine, KKalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Vali Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz,  Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat, Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, protokol mensupları, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.