Tarsus » Yaşam » Ekonomi » Güncel »

Boztepe Halkı: “Biz Köyümüze Mermer Ocağı Kurdurmayız”

Tarsus’a bağlı kırsal yerleşim yerlerinden biri olan Boztepe Mahallesi (köyü) sınırları içerisinde mermer ocağı kurulması için devam eden çalışmalar kapsamında, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) bilgilendirme toplantısı yapıldı.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Köy kahvesinde gerçekleştirilen toplantıya gelen köy sakinleri, “Burası doğal güzellikleriyle turizme kazandırılması gereken bir yer iken, mermer ocağı açılarak katledilmesine kesinlikle izin vermeyiz” diyerek tepkilerini dile getirdiler.
 
Alacakaya Mermer ve Maden İşletmesi Tic. ve San. AŞ. tarafından açılması planlanan mermer ocağının Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) bilgilendirme toplantısına Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Şube Müdürü Zübeyir Güvel, firma temsilcileri, köy muhtarı ve köylüler katıldı.
 
Toplantının açılışında konuşan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Şube Müdürü Zübeyir Güvel, Alacakaya Mermer ve Maden İşletmesi Tic. ve San. Aş. Tarafından köy sınırları içerisinde bulunan arazilere 3 adet arama ve çıkarma faaliyetinde bulunmak için mermer ocakları açılması için başvuru olduğunu ifade ederek, konuya ilişkin teknik detay verdi.
 
Güvel’in konuşması sırasında tepkilerini dile getiren köy sakinleri ve özellikle kadınlar, söz konusu mermer ocaklarının açılmasıyla birlikte köyün yaşanılmaz hale geleceğini ve doğal güzelliklerin yok olacağını savundular.
 
Vatandaşlardan gelen yoğun tepkiler üzerine yine söz alan Zübeyir Güvel, bu toplantının sadece bilgilendirme amaçlı olduğunu kaydederek, “Mermer ocaklarının açılması ile ilgili kesin bir karar yok. Biz bugün buraya yasal olarak yapılması gereken bir toplantıyı yapmak için geldik. Süreç devam ediyor. Bu mermer ocaklarının açılabilmesi için ilgili tüm kurumların olumlu rapor vermeleri gerekiyor. Aksi taktirde ocaklar açılamaz ve proje iptal olur” ifadelerini kullandı.
 
Gazetemize açıklamada bulunan vatandaşlar ise mermer ocaklarının açılmasına kesinlikle izin vermeyeceklerini ısrarla vurgulayarak, “Açılması planlanan mermer ocakları su havzasına çok yakın. Bölgemiz yayla turizmi açısından eşsiz güzellikleri sahip bir bölge. Bu güzelliklerin katledilmesine, doğanın kirletilmesine ve tahrip edilmesine kesinlikle göz yummayacağız. Kısacası bu mermer ocaklarının köyümüze açılmasını istemiyoruz” dediler.
 
Olayın takipçisi olacaklarını belirten vatandaşlar toplantı sonunda imzaladıkları itiraz dilekçelerini yetkililere verdiler.
 
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.