Tarsus » Yerel »

KADINLAR TARSUS BELEDİYESİ İLE GÜÇLENİYOR

TARSUS BELEDİYESİ MAHALLELERDE KADINLARLA BİR ARAYA GELİYOR


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Tarsus Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından "Tarsus Belediyesi Her Zaman Yanınızda, Birlikte Güçlüyüz" sloganıyla başlatılan ev ziyaretlerinin ilki, Mithatpaşa Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

 

Tarsus Belediyesi başlattığı ziyaretlerde kadınlarla bir araya geliyor,  yerel yönetim ile vatandaşlar arasındaki bağları güçlendiriyor. Ziyaretler kapsamında, kadınların sorunları, talepleri ve istekleri sosyal çalışmacı ve sosyologlar eşliğinde dinleniyor. Ayrıca, Tarsus Belediyesi yetkilileri sunduğu sağlık, sosyal yardımlar, eğitim olanakları ve istihdam destekleri gibi geniş kapsamlı hizmetlerle ilgili de detaylı bilgilendirme sağladı.

 

ZİYARETLER BAŞKA MAHALLELERDE DEVAM EDECEK

Kadınlar, bu ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, belediyenin gösterdiği ilgi ve desteğin kendilerini güçlendirdiğini ifade ettiler. Tarsus Belediyesi proje kapsamında yapılan ziyaretin Tarsus’un diğer mahallelerinde de devam edeceği kaydetti.


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.
Eshab-I Kehf Hıdırellez Etkinlikleri İçin Tüm Hazırlıklar Sona Erdi

Kültür Sanat » Tarsus » Güncel »

Eshab-I Kehf Hıdırellez Etkinlikleri İçin Tüm Hazırlıklar Sona Erdi

Tarsus Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen 23. Geleneksel Eshab-ı Kehf Hıdırellez etkinliklerinin hazırlıkları tamamlandı.


@mersinhaber 'i takip et
Her yıl binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen Eshab-ı Kehf Hıdırellez Etkinlikleri 5-6 ve 7 Mayıs tarihlerinde çeşitli programlarla kutlanacak.

Bu yıl 23.’sü düzenlenecek olan Eshab-ı Kehf Hıdırellez Etkinlikleri 5 Mayıs 2017 Cuma günü Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayacak.

5 Mayıs Cuma günü saat 16.30'da Cumhuriyet Alanında Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayacak olan etkinliğin ikinci günü olan 6 Mayıs 2017 Cumartesi günü saat 10.00'da Eshab-ı Kehf'ten başlayıp Cumhuriyet Meydanında son bulacak olan bisiklet yarışı, saat 11.00'da Hz. Daniyal Meydanı'ndan başlayacak olan Akdeniz Mehteran takımının yürüyüşü ve Yarenlik alanında vereceği konseri ve aynı gün 75. Yıl Açık Hava Gösteri Merkezi'nde saat 12.00'da Karakucak güreşleri ile devam edecek.

Şenliklerin son günü olan 7 Mayıs Pazar günü ise Eshab-ı Kehf'te gerçekleşecek. Mehteran takımının Eshab-ı Kehf'e girişinin ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak, baklava, humus, cezerye, şalgam ve bisiklet yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verilecek. Daha sonra Türkiye'nin tanınmış mevlithanlarından İsmail Coşar ve arkadaşları Mevlid-i Şerif okuyacak. Ardından Halil İbrahim Sofrası kurularak, şenliğe katılanlara yemek ikram edilecek.

Buradaki programın sonunda saat 13.30’da Belediye tarafından yaptırılan çevre düzenlenmesi ve dükkanların açılışı yapılacak.

Aynı gün akşam saat 19.30’da Açık Hava Gösteri Merkezi’nde Mustafa Ceceli konseri ile etkinlik son bulacak.

Eshab-ı Kehf ile Tarsus'u tanıtmak için üzerlerine düşen görevi yaptıklarını belirten Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, 3 gün sürecek olan etkinliklere tüm halkın davetli olduğunu söyledi.

23 yıl önce Eshab-ı Kehf Hıdırellez etkinliklerinin başlatan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür eden Belediye Başkanı Şevket Can, geleneği sürdürmenin gurunu yaşadıklarını söyledi.

Başkan Can, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz’ın başlattığı etkinliği her yıl olduğu gibi bu yıl da dolu dolu kutlayacağız. Başkanımızın başlattığı ve kentimizin tanıtımına büyük katkı sağlayan Eshab-ı Kehf’te Hıdırellez etkinliğinde ata sporumuz güreşin yanı sıra Mehteran gösterileri sunulacak. Ayrıca programda yöremize özgü ürünlerin yarışmaları yapılacak. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz’a sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ederiz” dedi.

Başkan Can, “Hıdırellez, Türk Dünyasında kutlanan ilk yaz bayramlarından biridir. Kaynağı çok eskilere dayanır. Bu bayrama Anadolu’da ve Anadolu dışında Türk halkı büyük ilgi gösterir. Birçok gelenek ve görenek bu vesileyle yaşatılır. Dolayısıyla Hıdırellez, Türk toplumunu canlandıran, birlik ve beraberliği pekiştiren bir olgudur.

Hıdırellez nasıl kardeşliği, dostluğu, yeniden canlanmayı ve hayata gelmeyi gösteriyorsa, biz de ülkemizde yaşayan tüm kardeşlerimizle bu kardeşliği ve dostluğu yaşatmak zorundayız. Biz her zaman bu aziz milletin ve onu millet yapan tüm değerlerin savunucusu olmaya devam edeceğiz.

Kentimiz Tarsus 10 bin yıllık geçmişi ile dinlerin, dillerin, medeniyetlerin yaşadığı, buluştuğu ve kaynaştığı çok önemli bir yerleşim birimi. Daniyal Peygamber ile Museviliğin, Aziz St. Paul ile Hıristiyanlığın, Eshab-ı Kehf (Yedi Uyurlar) mağarası ve onlarca yatır ile İslamiyet’in cazibe merkezi.  İşte bu nedenle, Hıdırellez’i, Eshab-ı Kehf ile bütünleştiriyoruz. Tüm halkımızı bu güzel duyguları paylaşmaya ve bu coşkuyu hep birlikte yaşamaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.​​​​​​

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.