Kültür Sanat » Tarsus »

Tarsus'ta Alevi Kültür Derneği Seçimi Yapıldı

Tarsus'ta Alevi Kültür Dernekleri Tarsus Şubesi’nin 2. olağanüstü kongresi yapıldı. Mevcut Başkan Erdal Turgut güven tazeledi.


@mersinhaber 'i takip et
Seçimler sonunda mevcut başkan Erdal Turgut, üyelerin 204’ünün desteğini alarak ikinci kez başkanlık görevine seçildi. Diğer aday Haydar Arkovan ise 128 oyda kaldı.
Tarsus Cemevinde gerçekleştirilen ve zaman zaman tartışmaların yaşandığı olağanüstü kongreye Alevi Kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, diğer sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve üyeler katılım gösterdi.
 
Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkez Yöneticisi Mehmet Şahin’in divan başkanlığını yaptığı olağanüstü genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
 
Gündem maddelerinin görüşülmesi sırasında konuşan Alevi Kültür Dernekleri Tarsus Şube Başkanı Erdal Turgut, bugüne kadar şeffaf bir yönetim anlayışı sergiledikleri ifade etti.
 
Başkan Erdal Turgut, “Biz insan ayrımı yapmayız; herkes bizim için candır. Ama şunu unutmayalım ki hizmet edenlerin, bizler için ayrı bir değeri vardır. Binalarımızın, hanelerimizin şen olması için, ışıklarımızın yanması için elimizden geleni yapmamız gerekir. Buralar sadece cem ibadeti yapma yeri değildir. Cemevimizde sosyal aktivitelerin olması için, 72 millete aynı nazarda bakarak, ayrıştırmadan hizmet etmek zorundayız. Birbirimize karşı hoşgörülü olmalıyız” dedi.
 
Kongrede başkanlığa aday olan Haydar Arkovan’da konuşma yaptı. bildirdi.
 
Ardından ise iki liste halinde yeni dönem yönetiminin belirleneceği seçimlere geçildi.
 
Seçimler sonunda mevcut başkan Erdal Turgut, üyelerin 204’ünün desteğini alarak ikinci kez başkanlık görevine seçildi. Diğer aday Haydar Arkovan ise 128 oyda kaldı.
 
Alevi Kültür Dernekleri Tarsus Şubesi’nin yeni yönetimi şöyle:

Erdal Turgut, Elife Cengiz, Medine Kurnaz, Hatice Geyik, Meryem Arpacı, Zeki Beylik, Süleyman Karataş.

Denetleme Kurulu: İbrahim Akceviz, Hakan Yıldız, Ali Sandal

Disiplin Kurulu: Hasan Çelik, Hıdır Kaplan, Müslüm Aslan

Kongre Delegeleri: Süleyman Karataş, Gülnaz Kılınç, Süleyman İdikurt, Aslı Beylik, Mustafa Bilgili, Medine Kurnaz.
 
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.