Güncel »

Fiziki Kayıp Kaçak Ekibi Çalışmalarına Devam Ediyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Mersin  merkez İlçelerinde içmesuyu şebekesinden kaynaklı kayıp kaçak suların önüne geçmek için çalışmalarına devam ediyor.


@mersinhaber 'i takip et
MESKİ Fiziki Kayıp Kaçak Ekipleri, 2016 yılında yaptığı dinleme ve taramalarda 1 yılda  150.000 metreküp  suyu sisteme kazandırdı.
 
MESKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “ Mersin Merkez mahallelerde yapılan çalışmalarda 2016 yılı içinde toplamda yaklaşık 1000 Kilometre cadde ve sokaklar tarandı. Yapılan taramalar sonucunda tespit edilen içmesuyu şebeke arızalarının onarımı gerçekleştirilerek kayıp  içmesuyu sisteme kazandırıldı. İçmesuyu şebeke tesisatındaki boruların zamanla eskimesi, bağlantı yerlerinin zaman içinde deforme olması, içmesuyu şebeke borularının ekonomik ömrünü doldurması, diğer kurum ve kuruluşların yapmış olduğu kazılarda oluşan boru deformasyonları ve bunlara benzer pek çok nedenden dolayı ortaya çıkan içmesuyu kaçakları için Fiziki Kayıp Kaçak ekibimiz taramalara hız kesmeden  devam ediyor.  Bu çalışmalarla, arızaya müdahale edecek ekipler için arızaların tam noktasını tespit ederek iş gücü ve zaman tasarrufu sağlamanın yanı sıra, fiziki su kayıplarının en aza indirilmesi sağlanmaktadır. Mersinde 4 merkez ilçede yapılan tarama sonucunda yaklaşık 750 adet arıza tespit edilerek arızalar giderildi. Söz konusu arızaların 24 saat yüzeye çıkmadan boşa aktığını düşünülürse bu arızaların giderilmesiyle birlikte, 2016 yılında toplamda yaklaşık 150.000 metreküp suyu sisteme kazandırıldı. Çalışmalar 2017 yılında da tüm hızla devam etmektedir. İçmesuyu şebekeden kaynaklı tüm arızalar giderilerek kayıp kaçak suların önüne geçmeye devam edilecektir ” denildi.
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.