Tarsus »

Limon'da Sorun Olan Tirips Zararlısı ile Mücadele İçin Toplanıldı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda Limon yetiştiriciliğinde sorun olan Tirips zararlısı ile mücadele yollarının görüşüldüğü toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Koçak'ta katıldı.


@mersinhaber 'i takip et
Limon Yetiştiriciliğinde sorun olan Tirips zararlısı ile mücadele yollarının görüşüldüğü toplantı 6 Nisan 2017 Perşembe günü Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Limon yetiştiriciliğine önemli pay sahibi olan Tarsus ilçesinin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H.Ruhi Koçak’ında katılım sağladı.


Toplantıya ilişkin Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası'ndan gönderilen bültende "Limonda çiçek ve meyve özsuyunu emerek, çiçek dökümü ile verim düşüklüğüne, meyvelerin küçük olmasına, düzensiz olgunlaşmasına, bronzlaşmasına ve şekil bozukluğuna neden olarak, Pazar değerinin düşmesine ve ekonomik kayıplara yol açan bu zararlı ile mücadele amacıyla, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası’nında yer aldığı bir mücadele projesi ön mutabakat metni imzalanmıştır." belirtilirken.


Ayrıca "Mutabakat kapsamında belirlenecek strateji çerçevesinde gerçekleştirilecek projede, Adana Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitüsü saha çalışmasını etkin bir biçimde yürüterek, uygun biyolojik ve kimyasal metotları uygulayacak ve çiftçilerin bu metotlar hakkında bilgi sahibi olmaları sağlanacaktır." denildi.

 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.