Tarsus » Sağlık » Güncel »

Fil Hastalığının Pençesindeki Adamın Rapor İsyanı

Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşayan ve Fil hastalığına yakalanan 6 çocuk babası yardım bekliyor.


@mersinhaber 'i takip et
Yeşil Mahalle 4202 Sokak'ta yaşayan 6 çocuk babası olan Ali Güncan, yakalandığı ve halk arasında 'fil hastalığı' olarak da nitelendirilen hastalık nedeniyle tek başına hayatını idame ettiremez hale geldi.

Sağlık heyetinden yüzde 87 rapor alan Güncan kendi ihtiyaçlarını artık tek başına göremediğini dile getirerek bakıcı hizmeti alabilmek için başvuru yaptığını söyledi. Fakat aldığı yüzde 87’lik raporunda “Ağır Engelli” ifadesi yer almadığı için sorun yaşadığını dile getiren Ali Güncan yetkililerden çözüm beklediğini ifade etti.
Konuyla ilgili, Tarsus İlçe Sağlık Grup Başkanı Füsun Kaleli ve Şahin Mahallesi Muhtarı Hüseyin Aydın ile birlikte Ali Güncan’ı ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Güncan’ı dinleyen Tarsus İlçe Sağlık Grup Başkanı Füsun Kaleli, bu hastaya acilen ağır engelli raporunun verilmesi için gerekli çalışmalarının yapılacağını ifade ederek, Güncan’ın daha iyi sağlık hizmeti alabilmesi için kendisine her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

'ın yakınları evde bakım ücreti almak istemelerine rağmen, bakım ücreti alma noktasında gerekli raporu alamadıklarını söylediler. Baraka evde ikamet eden Güncan, 7 yıldır evden çıkamadığı gibi çekyat üzerinde yatıp kalktığını söyledi. Ali Güncan, yetkililere seslenerek evde bakım ücreti alma konusunda yardımcı olmalarını istedi. (HABER:TarsusNews.com)
 
Fil hastalığı

Halk arasında 'fil hastalığı' olarak bilinen hastalık, tıp dilinde lenfatik sıvıların hücre dokuları arasında sıkışarak basınç uygulaması ve şişmesi olarak tanımlanıyor. Lenf sisteminin yapısal bozukluğundan da kaynaklanıyor. Dokular arası geçiş düzenli yapılamadığında bu sıvılar birikerek bacaklarda ve kollarda şişmeye neden oluyor. Tedavi düzenli bir şekilde gerçekleştirildiğinde hastalık yok edilebiliyor ancak tedavi bırakıldığında zedelenmeler ve yaralanmalar ortaya çıkıyor.
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.