Güncel »

İŞKUR'DAN GÜNDE 100 BİN KİŞİYE İŞ!

MESLEK ÖĞRENMEK ŞART


@mersinhaber 'i takip et
İŞKUR günde 100 bin kişiye iş imkanı sağlıyor. Bu iş imkanlarından faydalanabilmek için İŞKUR'a kayıtlı olmanız gerekiyor
 
Türkiye’de işsizliğinin yanı sıra ‘iş beğenmeme’ konusunun da var olduğunu söyleyen İşkur Genel Müdürü Mehmet Ali Özkan, her gün 65 bin ile 100 bin arasında kişiye iş imkanı sağladıklarını söyledi. Özkan, “Vatandaşlarımız İşkur internet adresine girerlerse günlük açık işleri direkt olarak ana sayfadan görebiliyorlar” dedi.
 
MESLEK ÖĞRENMEK ŞART
 
‘İş bulamıyorum’ diyenlere İşkur’a başvurarak öncelikle belirli mesleklerde eğitim almayı önerdiklerini söyleyen Özkan, “İşsizin bir mesleğe sahip olabilmesi için gerekli altyapıyı oluşturması gerek. Biz zaten programlarımızla bunu destekliyoruz. Mesleki eğitim veriyoruz ve iş başı eğitim programlarından yararlandırıyoruz” diye konuştu.
 
İŞ İLANLARI ANA SAYFADA
 
Uygulamadan yararlanabilmek için işsiz olan kişinin İşkur’a kayıtlı olması gerekiyor. İşkur’a kayıt olanlar kurumun internet sitesinden ‘İşkur Açık İş İlanları’ başlığını tıklayarak sisteme giriyor. Daha sonra iş bulmak istediği şehir ve ilçeyi seçerek iş ilanlarına bakabiliyor. Uygun iş bulursa başvuruyor.
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.