Güncel »

VALİ ÇAKACAK, UNİFİL GEMİSİ BRS LİBERAL’DE DÜZENLENEN RESEPSİYONA KATILDI

VALİ ÇAKACAK, UNİFİL GEMİSİ BRS LİBERAL’DE DÜZENLENEN RESEPSİYONA KATILDI


@mersinhaber 'i takip et
Vali Özdemir Çakacak Lübnan Barış Gücü’nde görev yapan  (UNİFİL) ve lojistik ihtiyaçlarını karşılamak üzere Mersin Limanı’na yanaşan BRS Liberal Fırkateyni’nde düzenlenen resepsiyona katıldı.
 
Resepsiyona Vali Özdemir Çakacak ve Brezilya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Eduardo Ricardo Gradilone’nin yanı sıra Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Albay Fatih Erhan, İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat, MFT UNİFİL Komutanı Tuğamiral Claudio Hernique Mello De Almeida, BRS Liberal Gemi Komutanı Yarbay Ricardo Silveira Mello, Brezilya Savunma Ataşesi Albay Marco Antonio Cagnoni, Bangladeş Savunma Ataşesi Tuğgeneral MD Tariqul Alam Tariq, Brezilya Mersin Fahri Konsolosu Cengiz Sönmez ve davetliler katıldı.
 
Mersin Limanı 3 nolu iskelede demirli fırkateynde düzenlenen resepsiyonda yaptığı konuşmanın başında Büyükelçi Gradilone ile fırkateyn komutanlarını ve mürettebatını Mersin’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çakacak, Türkiye ile Brezilya arasında iyi niyet çerçevesinde süren dostane bir ilişki bulunduğunu kaydederek, iki ülke arasında her düzeyde görüşmelerin devam ettiğini belirtti. Konuşmasının sonunda İki ülke arasında yürürlükte olan Stratejik Ortaklık Anlaşmasına da dikkat çeken Vali Çakacak, üst düzey ilişkilerin yanı sıra karşılıklı toplantılar, kurulan komisyonlar, imzalanan anlaşmalar ve iki ülke iş insanlarının karşılıklı gerçekleştirdiği ticari bağlantılarla Brezilya ve Türkiye arasındaki ilişkinin her geçen gün daha da güçlendiğini söyledi.
 
Büyükelçi Gradilone ise Mersin’de bulunduğu süre içerisinde bir dizi temas ve görüşmelerde bulunacağını, bu görüşmeler sonucunda Brezilya ile Türkiye arasında kurulacak olan yeni işbirlikleri ve bağlantılar ile yeni ticari ilişkilerin geliştirileceğine olan inancını dile getirdi.
 
Mersin Limanı’nda demirli bulunan BRS Liberal’in, yine Mersin Limanı’na yanaşacak olan TCG Giresun Gemisinden yapacağı ikmalin ardından önümüzdeki Pazar günü Mersin’den ayrılmasının planlandığı bildirildi.
 
 
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.