Güncel »

CHP İL BAŞKANI NEDEN “HAYIR” DEDİKLERİNİ BASINA AÇIKLADI

“BU İŞİN SAĞI SOLU YOK ! MEMLEKET İÇİN, GELECEK İÇİN, ÇOCUKLARIMIZ İÇİN “HAYIR” DİYORUZ”


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Chp il başkanı Abdullah Özyiğit’in basın açıklaması tam metni:
 
Değerli Basın Mensupları
 
18 Maddelik Anayasa Rejim değişikliği ve Referandum TBMM’den 21 Ocak 2017 tarihinde 339 oy ile geçmişti. Cumhurbaşkanına 12 gün sonra gönderilen bu Anayasa değişikliği teklifi 6 gündür de Cumhurbaşkanı tarafından bekletilmektedir. O günden bu güne Cumhurbaşkanı Anayasa değişikliği paketini onaylamadı. Neden ve ne için onaylamadığı bilinmemektedir. Anayasa gereği Cumhurbaşkanının onaylayıp referandum tarihinin belli olması gerekmektedir. Bekletilmesinde acaba Anayasa teklifinin TBMM tekrar gönderilerek bazı maddelerinin değiştirilmesi mi söz konusu? Yoksa referandum Türkiye’nin gündeminde kalkması ile ilgili taktiksel düşünceler mi söz konusudur?
 
Türkiye’nin rejimini, kaderini belirleyecek olan bu tarihi sürecin önemi hepimiz tarafından bilinmesine rağmen Sayın Cumhurbaşkanı onaylamayarak toplumun endişe ve kuşkularını artırmaktadır. Tarih belli olmamasına rağmen devletin ve kamunun her türlü imkânları kullanılarak “EVET” mitingleri devlet bütçesinden karşılanıyor, tarafsızlık ve fırsat eşitliği yok sayılıyor. Bunun örneğini 3 Şubat 2017 Cuma günü Şehir Hastanesi açılışında yaşadık. Çok geniş güvenlik tedbirleri alınarak kentte yaşam adeta durdu, hatta Adana Şakirpaşa Havaalanına inmesi gereken uçaklar Kayseri’ye yönlendirilerek Sayın Cumhurbaşkanı gidene kadar orada bekletildi. Yapılan mitingde Şehir hastanelerinin gizlenen ve anlatılmayan bir boyutu da yüksek maliyetidir. Kamu özel ortaklık modeli ile yapılan Şehir Hastanelerinde arsayı devlet verecek, binayı özel şirket yapacak. Devlet bina için şirkete 25 yıl boyunca kira ödeyecek. Bu arada hastanenin tüm kullanım alanlarını şirket işletecek. Şehir hastanesinin kent merkezine mesafesi yaklaşık 30 dakikadır. Acil olan bir durumda kişinin hayatını kaybetme riski oldukça yüksektir.
 
Değerli arkadaşlar,
 
Devlet ile şirket arasındaki sözleşme gereği yıllık doluluk oranının % 70 olması gerekmektedir. Şayet bu oran doldurulamazsa farkı devlet karşılayacaktır. Merkezde bulunan iki hastanenin kapatılmasının nedeni de bu dur. Hasta olsa da olmasa da şirket parasını tahsil edecektir.
 
Mitingde hamaset nutukları atarak şehir hastanelerini övenler, maliyetini de açıklamak zorundadırlar. 1m2 sinin 848, 1 yatağın ise 243 dolara mal olacağını söyleyen sağlık bakanlığına buradan soruyoruz, dolar kuru yükseldikçe şehir hastanelerinin maliyetleri ne kadar olacaktır. Bu günkü kur fiyatı oranı ile hesaplarsak 1m2 si 3.80 TL. Ye, 1 yatağın ise 924 TL. ye mal olacağını da görebiliriz. Şehir hastanesine gittiğimizde muayene için soyunurken, esasında nasıl soyulacağımızı da görmekteyiz.
 
Cumhurbaşkanı her yerin otogar olduğu, 2015 yılından beri otogarsız olan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanına övgüler dizerken, şehir Hastanesi arsasının tahsisinde katkısı bulunan Toroslar Belediye Başkanına teşekkür edilmemesi manidardır. Biz buradan Toroslar Belediye Başkanı Sn Hamit TUNA’ya katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.
 
Mersin de yaşanan sel felaketinin yaraları kapanmadan, Çiftçimizin, Köylümüzün Sıkıntılarına çözüm bulunmadan, Cumhurbaşkanı ve Başbakanın halktan uzak adeta halkla arasına duvar örülen bu miting Mersin ve Türkiye için Hayırlı olmamıştır.
 
Değerli arkadaşlarım,
 
Gün geçmiyor ki hükümet anlamsız, hukuk dışı ve yasa tanımaz kararlar almamış olsun.
 
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.