Güncel »

Mersin'de Havalar Buz Tutacak

Yurt genelini etkisi altına alan soğuk hava dalgası Mersin'i de vuracak. Hava sıcaklıkları 5 derece birden düşecek.


@mersinhaber 'i takip et
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı son tahminler göre Mersin’de hava sıcaklıkları 5-6 derece birden düşecek.

Son yılların en ağır kış mevsiminin yaşandığı Mersin’de son günlerde etkili olan yüksek sıcaklıklar azalarak yerini soğuk havaya bırakıyor. Yüksek kesimlerde kar görülme olasılığı artarken, kent merkezinde ise hava sıcaklıkları 5 derece birden azalacak. 27 Ocak Cuma günü ise yağmurlu havanın etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji’den yapılan açıklamada; ‘’ 25 Ocak 2017 Çarşamba günü balkanlar üzerinden gelecek soğuk hava ile birlikte yağışların yurt geneline yayılacağı; Doğu Karadeniz kıyıları, Orta Akdeniz ile Iğdır dışında yağış meydana geleceği, yağışların Kıyı Ege ile Marmara’nın güneybatısında kuvvetli yağmur ve sağanak, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeyi, Doğu Anadolu ve Karadeniz’in iç kesimleri ile zamanla Marmara bölgesinde kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. 26 Ocak Perşembe, 27 Ocak Cuma ve 28 Ocak Cumartesi günleri soğuk ve yağışlı sistemin Marmara’nın batısı ile Kıyı Ege dışında ülke genelinde etkili olmaya devam edeceği, yağışların Akdeniz kıyı kesimi ile Güneydoğu Anadolu’nun güneyinde yağmur diğer yerlerde kar şeklinde olacağı bekleniyor’’ ifadelerine yer verildi.

Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava kütlesinin Mersin’i de etkisi altına alması beklenirken, hava sıcaklıklarının 31 Ocak Salı günü yükselişe geçeceği tahmin ediliyor. (Bilgiler 'mgm.gov.tr' adresinden derlenmiştir) (Haber: Gündem33)

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.