Tarsus » Güncel »

Hayatını Kaybeden Öğretmen Eşi Zehra Uçar, yasal haklarını arıyor


@mersinhaber 'i takip et
Mersin’de böbrek yetmezliği neticesinde yaşamını yitiren Hüsnü Uçar’ın (32) eşi Zehra Uçar, “Eşim 2014 Ekim ayında yaşanan sokak eylemleri sırasında halı sahada top oynarken, yoğun biber gazına maruz kalıp, fenalaştı. Kaldırıldığı hastanede 18 gün tedavi gördü.

Ağustos 2016 tarihine kadar sürekli tedavi görmesine rağmen maalesef hayatını kaybetti. Terör mağduru olan eşimin yasal haklarının bizlere verilmesini istiyorum” dedi.
 
8 yıllık öğretmen olan eşinin vefatı sonrasında kendisine 530 TL, 2.5 yaşındaki oğluna da 265 TL devlet tarafından aylık bağlandığını belirten ve kendisi de kimya öğretmeni olmasına rağmen 10 yıldır ataması yapılmayan ve şu an Tarsus’ta yaşayan Zehra Uçar (34), “Yaşadığımız o talihsiz olay öncesine kadar çok mutluyduk. Eşim uzun süre hastanede tedavi gördü. Öyle ki kayınbabam Mehmet Salih Uçar, bir böbreğini oğluna verdi. Fakat, verilen böbrek vücuda uyum sağlamadı. Gördüğü tüm tedavilere rağmen eşimi kaybettik” diye konuştu.
 
Eşinin vefatı sonrasında kendisine ve 2.5 yaşında olan oğluna bağlanan toplam 795 TL ile zor geçindiğini söyleyen Zehra Uçar, “Lanet olası terör maalesef ki hayatımızı kararttı. Devletin bağladığı maaş, ancak çocuğumun ihtiyaçlarını giderebilmemi sağlıyor. Öyle ki Kredi ve Yurtlar Kurumu’na borcum olduğu için 2 aya bir 660 TL borç ödüyorum! Başka da hiçbir gelirim yok… Benim eşim, yaşanan terör eylemlerinin ortaya çıkardığı olumsuzlukların kurbanı olmuş, bunu canıyla ödemiştir. Bu nedenle O’nun yasal haklarının bizlere verilmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.
 
Merhum eşinin bir eğitimci olduğunu, kayınbabası Mehmet Salih Uçar’ın da Milli Eğitim’e 40 yıl idareci olarak hizmet verdiğini vurgulayan acılı eş Zehra Uçar, “Bende mesleğimi yapmak istiyorum. Başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm yetkililerin sesime kulak vermesini ve atamamın yapılmasını istiyorum. Türkiye’nin neresi olursa olsun gidip görev yapmaya hazırım” dedi. (Tarsus Akdeniz)

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.