Tarsus »

TOROSLAR’DAN, EĞİTİME 2017 MÜJDESİ

TOROSLAR, MERSİN’İN EN FAZLA EĞİTİM KURUMUNA SAHİP BİR İLÇESİ KONUMUNA GELDİ”


@mersinhaber 'i takip et
Toroslar Belediye Meclisi, 2017 yılının ilk meclis toplantısını yaptı. Belediye Başkanı Hamit Tuna Başkanlığı’nda toplanan meclis, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı.

 
Yoklama ve bir önceki birleşime ait karar özetinin okunarak oy birliğiyle kabul edilmesi ile devam eden Ocak Ayı meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, belediye meclis üyelerinin ve tüm Mersin halkının yeni yılını kutlayarak, 2017 yılında da çalışma tempolarının artarak devam edeceğini söyledi.

 
Daha sonra gündemin diğer maddelerine geçildi. Toplantıda, 2017 yılı için kurulacak olan Denetim Komisyonu üye sayısının 5 olarak belirlenmesi oy birliğiyle kabul edilirken, Denetim Komisyonu Üyeleri gizli oy açık tasnif ile seçildi.

 
Buna göre; Denetim Komisyonu Üyeleri şu isimlerden oluştu; Ergün Özdemir, Ahmet Kılıç, Mustafa Çakır, İsmet Hasancaoğlu, Ramazan Topal.
 

Toplantıda, 5393 sayılı Belediye Kanununun 20. maddesi ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 6. maddesi hükümlerine göre Toroslar Belediye meclisinin 2017 yılı için aylık tatilinin Ağustos ayı olarak belirlenmesi oy birliğiyle kabul edildi.

 
5393 sayılı Belediye Kanununun 18/m ve 48 inci maddesi hükümlerine göre; Strateji Geliştirme Müdürlüğünün kurulması ile Toroslar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Yapı Kontrol Müdürlüğünün alt birimlerinin revize edilmesi, Toroslar Belediyesi Teşkilat Şemasına eklenmesi ve “Kuruluş, Görev, Yetki ve Çalışma Esaslarına İlişkin Yönetmeliği”nin belirlenmesine ilişkin teklifler görüşülerek, Plan ve Bütçe Komisyonu ile Eğitim, Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Komisyonuna sevki oy birliğiyle kabul edildi.

 
“TOROSLAR, MERSİN’İN EN FAZLA EĞİTİM KURUMUNA SAHİP BİR İLÇESİ KONUMUNA GELDİ”

 
2017 yılının ilk meclis toplantısının en önemli konularından bir tanesi de Başkan Tuna’ın göreve geldiği günden bugüne üzerinde önemle durduğu ve çalışma yol haritasında da bulunan eğitim ile ilgili gündem maddesiydi.

 
Mülkiyeti Toroslar Belediyesi’ne ait olan Çavuşlu Mahallesi, 24 L III pafta, 72 ada 18 nolu parseldeki 8.155,60 m² hissenin, okul yapımında kullanılmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına tahsisinin yapılmasına ilişkin teklif görüşülerek, oy birliğiyle kabul edildi.

 
Konuyla ilgili açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Belediye olarak İlçedeki okul sayısının arttırılması yönünde önemli çalışmalara imza attıklarını vurgulayarak, birçok okulun yapılması için yer tahsisinde bulunduklarını ve yapımına da katkı sunduklarını belirtti.

 
13 yıllık görev süreleri içerisinde Toroslar’ın Mersin’in en fazla eğitim kurumuna sahip bir ilçesi konumuna geldiğini kaydeden Başkan Tuna: “İlçe sınırlarımız içerisinde okul sayısını arttırmak amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü’ne arsa tahsislerinde bulunurken diğer yandan da okullarımızın çevre düzenlenmesini, temizlik ve bakımını yapıyoruz. Her yıl yaklaşık 20 okulumuzun dış cephe boyamasını gerçekleştiriyoruz. Amacımız, öğrencilerimizin en iyi şartlarda eğitim alabilmelerini sağlamak ve ilçemizdeki eğitim çıtasını daha da yükseltmektir” dedi.

 
İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen plan değişikliği tekliflerinin de görüşülerek, oy birliğiyle İmar ve Bayındırlık ile Çevre ve Sağlık Komisyonlarına havale edildiği toplantıda, Belediye ihtisas komisyonlarından gelen raporlar da oy birliğiyle kabul edilirken, toplantı Şubat/2017 ayında yapılacak olan meclis toplantı gününün 6 Şubat Pazartesi saat: 14.00 olarak belirlenmesinin ardından temenniler ve öneriler ile son buldu.
 
 
 
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.