Tarsus »

TARSUS MÜFTÜLÜĞÜN'DEN ANLAMLI PANEL

TARSUS MÜFTÜLÜĞÜN'DEN ANLAMLI PANEL


@mersinhaber 'i takip et
Tarsus Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu üyeleri Mevlana Haftası nedeni ile bir panel düzenledi. Mevlana ‘yı anma haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Mevlanayı Anma ve Anlama” konulu panel Tarsus Müftülüğü Konferans Salonunda yapıldı. Akşemseddin Kur’an kursu Öğreticisi Hatice Güzey’in yönettiği Panele Kur’an kursu öğreticileri ve öğrencileri ile Müftümüz Hayri ERENAY katıldı.
 
Penelin açılış konuşmasında misafirlere seslenen Müftümüz Hayri Erenay; “İnsanları din, mezhep, ırk ayrımı yapmadan kucaklayan hatta dinsizi bile dergâhına çağıran ve onları Yüce Yaratıcıya bağlanma noktasında kalplerini  sevgi ile dolduran Mevlana ve Onun gibi büyük ruhların bu dünyaya mührünü vurup gitmesi bizi çok düşündürmelidir. Onların layık birer torunları olmalıyız” dedi.
Sözlerine devamla Müftümüz şunları kaydetti: “Hz. Mevlana şeriat ve tasavvuf gerçeğini Kur’ani bir bakış açısı ile sentezlemiş ve hayatına yansıtmıştır. Buradan hareketle Hz. Mevlana’nın sevgi anlayışına ve onun beslendiği kaynağa bugün düne oranla daha muhtacız. Allah bize dindarlığın edebiyatını yapan değil, Dindarlığı Mevlana gibi, Yunus gibi yaşayanlardan eylesin. Ülkemiz ve milletimiz üzerinde oynanan oyunlara karşı bizi uyanık eylesin. Bu gün ülkemiz geliştikçe ve güçlendikçe birileri bir mani çıkararak engel olmaya çalışıyorsa daha dikkatli olmalı ve tedbir almalıyız. Çünkü bu gün egemen güçler bu coğrafyada büyük israil’i ihya edebilmek için 3. Dünya savaşını başlatmış durumdadırlar. Amaçları topraklarımızın da dahil olduğu sınırlar içerisinde 12 tane devletçik kurmaktır. Bunu gerçekleştirmek için var güçleri ile çaba sarfetmektedirler. Daha dün İstanbul daki patlamayla aramızdan fidan gibi gençlerimizi aldılar. Bu gençlerimiz arasında Kürdü de vardı Türk’ü de. Çünkü onlar Müslüman Kürt  ve Türk bir biri ile kavga ederse İslam biter diyor. Belki bu sözlerim ölümüme neden olabilir, ama olsun adam gibi ölemedikten sonra hayatımın ne anlamı var. O malum çevreler bu nedenle Müslüman Kürdü taşeron gibi kullanmak istiyorlar. Ama yıldıramayacaklar. Allah’ın izni ile 2023 yılına dek birliğimizi muhafaza edersek onların hayalleri gerçekleşemeyecektir. 2023 yılı çok önemlidir. Rabbim o günleri görmeyi hepimize nasip eylesin” dedi. Müftümüz Hayri Erenay Panel dolayısı ile panelistlere, katılanlara ve Tarsus Aile ve  Dini Rehberlik Bürosu üyelerine teşekkür etti
 
Panele konuşmacı olarak katılan Yusuf Zeynep Alıcı Kur’an kursu öğreticisi Ferdane Cocalak, Mevlana ve Mevlevilik hususunda açıklamarda bulunarak: “Mevlevilik; tamamen sevgi ve hoşgörü üzerine kurulmuş bir müessesedir. Hazreti Mevlâna, yaradana gönül veren, bütün dünyadaki yaratıkları yaradandan ötürü sevmeyi ve bizlere sevgiden söz etmeyi öğreten bir aşk piridir” dedi.
 
İkinci panelist Aydoğanlar Camii Kur’an Kursu öğreticisi Ayşegül Kandemir “Mevlana’nın Diğer Dinlerin Mensuplarına Yaklaşımı” konusuna açıklık getirerek şunları kaydetti: “Her şeyden önce, Mevlana hazretleri insana sırf insan olduğu için büyük değer vermektedir. İnsan yüce Yaratıcı'nın en mükemmel eseri ve has muhatabıdır. Allah, insanı sınırsız güzellik ve sınırsız mükemmellikteki esma-i hünsasının aynası, sınırsız güzelliğinin takdir ve tahsin edicisi olarak yaratmış ve her bir insanın gönlüne bütün kainatı kuşatabilecek büyüklükte bir sevgi duygusu yerleştirmiştir. Mevlana, insanın Allah katındaki değerini çok iyi bilmekte ve bu nedenle de insanı hizmet ve eserlerinin merkezine yerleştirmektedir. O, insanın yüce Yaratıcı nezdin- deki kıymetine binaen müslüman- gayri müslim ayırımı yapmaksızın insanı “hazreti insan” olarak vasıflandırmaktadır. Ahseni takvim üzere en mükemmel şekilde yaratılan insanın yaratılışındaki harikalıklara dikkat çekmek için de “ben insanı kıyamete kadar anlatsam bitiremem” demektedir.
Panelin diğer konuşmacısı olan Kutalmışoğlu Süleyman Şah Kur’an kursu öğreticisi Emine Şimşek Mesneviden derlediği ibretlik hikayeleri latifeli ve manidar bir üslupla anlatarak dinleyicelere gönül dünyalarında gizemli yolculuklar yaptırdı.
 
Kur’an kursu öğreticilerimizden Gülsüm Koç’un öğrencilerinin sema gösterileri ve hediye takdimi ile program sona erdi.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.