Tarsus » Eğitim »

BAKİ ŞİMŞEK VE ŞEVKET CAN, 24 KASIM’I TÜRK EĞİTİM SEN’Lİ ÖĞRETMENLERLE KUTLADI

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek ve Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Türk Eğitim Sen Tarsus Şubesi tarafından Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen programda öğretmenlerle bir araya geldi.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Aşiyan 2 düğün salonunda düzenlenen programa Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’ın yanı sıra, Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Türk Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Tevabil Akıncı, Türk Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Necmettin Ellibin, çok sayıda davetli ve öğretmen katıldı.
 
Açılış konuşması yapan Türk Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Necmettin Ellibin, günün anlam ve önemine değinen bir konuşma yaparak, bütün öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladı.
 
Öğretmenliğin, insanlık tarihinin en ölümsüz mesleklerinden birisi olduğunu belirten Belediye Başkanı Şevket Can, Öğretmenlerin Öğretmen Günü’nü kutladı.
 
Başkan Can, “Millet Mektepleri'nin açılışı ve Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.
 
Öğretmenlik, insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmen, insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve topluma arkasını dönmeden toplumun sürekli önünde giden bir gönül insanıdır. Her işi bilen, her işi yapan, bilgi deposu ve ayaklı kütüphane olmak yerine; bilgi kaynaklarını öğreten yönlendiren, değerlendirme alışkanlığı kazandıran bir kişidir, öğretmen.
 
Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi, bir öğretmen de hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayabilmelidir.
 
Bir insanı kurtarmanın, bir âlemi kurtarmak kadar önemli olduğu çok iyi bilinmelidir. Çünkü iyi eğitilen bir insan, huzurlu bir toplum ve mutlu bir gelecek demektir. Başağın yetişmesine engel, zararlı otlar değil; çiftçinin ihmalidir. Bunun için muhatabı insan olan öğretmenlerin yapacağı bir hatanın telafisi yoktur. Sevgi dolu bir öğretmen ışık demektir. Öğrenciler onu arar, onu sorar. En çok sevilen öğretmen, en çok seven öğretmendir” dedi.
 
“Sürekli değişen ve yenilenen bilgi çağında yaşıyoruz” diyen Başkan Can, “Bunun için, öğretmenlerin kendilerini yenilemeleri, gelişmeleri yakından takip etmeleri gerekir. Öğretmen, hayatının her aşamasını planlamalıdır. Planı olmayanlar, başkalarının planına uymak zorunda kalırlar. Öğretmen, yarını bir gün önceden yaşayan kişi olmalıdır. Onun hayalleri olmazsa, başkalarının hayallerinin de önemli olmayacaktır.
 
Geçmişle gelecek arasına bir köprü vardır ve bu köprü siz değerli öğretmenlerimiz sayesinde kurulur. Tarih ve kültür mirasımızın geleceğe taşınması öğretmenlerimizin ait oldukları millete en büyük borcudur. Milletimizin tarihinde asırlardır oluşan maddi ve manevi değerlerimiz, hızla küresel erozyona uğramakta, bizi millet yapan değerlerimiz yine bu milletin evlatları tarafından terk edilmektedir. Geçmişinden güç almadan yetişen bir insanın, ne kadar bu topraklara ait olacağı, ne kadar bu toprağa hizmet edeceği malumdur. Bir toplumun ortaya koyduğu eğitimin kalitesi diğer bir deyişle eğitim ve öğretim sektörüne verdiği ve biçtiği değer onun aynı zamanda gelişmişlik ve kalkınmışlık derecesi ile de alakalı olacaktır. Bu sebeple kültür, sanat, bilim, teknoloji ve ekonomik alanlarda kalkınmış ve ilerlemiş olmak hiç kuşku yok ki eğitim ve öğretim sorunlarını çözmüş toplumlar olmakla mümkün olacaktır.
 
Ulu Önder Başöğretmen Atatürk bir söylevinde: Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır. Ona basit bir kitle denir, millet denemez. Bir kitle millet olabilmek için mutlaka eğiticilere, öğretmenlere muhtaçtır diyerek eğitime ve öğretmenlerimize verdiği önemi en güzel şekli ile ifade etmiştir. Öğretmenlerimiz üstlendikleri bu görevlerini her zaman en iyi şekilde yerine getirmişler, Başöğretmen Atatürk’e ve yüce milletimize layık olacak bir düstur içerisinde görevlerini yapmışlar ve yapmaya da devam etmektedirler. Birçoğunuzun da bildiği gibi sevgili eşim Öznur hanım da sizler gibi bu kutsal mesleği yapıyor. Mesleğiniz ile ilgili sorunları çok yakından biliyorum. Bir an önce başta özlük haklarınız olmak üzere tüm sorunlarınızın çözülmesini yürekten istiyorum. İstiyorum ki bu anlamlı gün siz değerli öğretmenlerimizin sorunlarının konuşulduğu gün olmaktan çıksın ve çok daha mutlu bir şekilde kutlansın. Bu duygularla memleketimize üstün hizmetleri geçmiş tüm öğretmenlerimizin öğretmeler gününü kutluyor ve ebediyete intikal etmiş başta Ulu Önderimiz Başöğretmen Mustafa kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun” şeklinde konuştu.
 
Son olarak konuşma yapan Mersin Milletvekili Baki Şimşek, öğretmenlerin sosyal ve özlük haklarının biran önce iyileştirmesi gerektiğini ifade ederek, katılımcıların Öğretmenler gününü kutladı.
 
Konuşmaların ardında Türk Eğitim-Sen Tarsus Şube Başkanı Necmettin Ellibin, Başkan Can’a desteklerinden dolayı tablo hediye etti.
 
Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.