Tarsus »

88 YIL ÖNCE YAPILAN DEVRİM

(TÜRKAV) TARSUS ŞUBE BAŞKANI HÜSEYİN BOZFAKIOĞLU,  HARF  İNKILABININ 88.YILINI KUTLADI


@mersinhaber 'i takip et
MERSİNHABER-Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı  (TÜRKAV) Tarsus Şube Başkanı Hüseyin Bozfakıoğlu,  1 Kasım 1928 yılında gerçekleştirilen Harf  İnkılabının 88.yılı münasebetiyle ilgili olarak açıklamada bulundu.
 
Başkan Hüseyin Bozfakıoğlu, bazı  kesimler tarafından yapılan ’Harf  devrimi yapıldı bir gecede cahil kaldık ’iddialarının gerçeği yansıtmadığını, yeni Türk alfabesinin kabulünden önce   toplumdaki okuma yazma oranının  erkeklerde yüzde yedi, kadınlarda binde dört olduğunu , halkın yüzde 90’ının hiçbir şeyi  okuyamadığını yani aslında Osmanlı Halkının harf devriminden önce cahil olduğunu belirtti.
 
Bozfakıoğlu, “Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu cehaleti ortadan kaldırmak  ve halk arasında okur yazarlık oranını yükseltmek  için harf devrimini yaptı. Yeni Türk Alfabesinin kabulü ile  kısa bir sürede toplumun büyük  bir bölümü yediden yetmişe okuma yazma öğrenip cehaleti yendi. Bu nedenle doğru ifadenin  ‘Harf devrimi yapıldı bir gecede cehaleti yendik’ şeklinde olması gerektiğinin altını çiziyoruz” dedi.
 
YKB

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.