Kültür Sanat » Tarsus »

Başkan Can, Muhtarlar Gününü Kutladı

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutladı. Başkan Can, “Muhtarlık görevi hayatımızın önemli yapı taşlarından biridir”


@mersinhaber 'i takip et
Muhtarları kendilerinin mesai arkadaşları olarak gördüklerini belirten Belediye Başkanı Şevket Can, “Muhtarlarımız, demokrasinin mihenk taşıdır ve sorunların çözümü noktasında önemli bir görev üstleniyor” dedi.


Muhtarlar Günü’nü kutlayan Başkan Can, “Muhtarlarımızın yaptıkları görev toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından biridir. Muhtarlık yerel demokrasimizin en önemli ögesi olmayı halen sürdürmektedir. Bulundukları mahalle yada köyde devletin tüm kurumlarını temsil etmekte, bölgesinde yaşayan vatandaşlarla devlet arasında köprü görevi görmektedir. Vatandaşlarımız devletle olan ilişkilerinde ilk muhtarlarımızın kapısını çalmakta, mahallenin dirlik ve düzeni için ilk müracaat yerleri muhtarlarımız olmakta, mahallesinde yaşanan sorunların giderilmesi ilk olarak muhtarlarımızdan beklenmektedir. Biz muhtarlarımızın ne kadar zor şartlar altında özveri ile görev yaptıklarının bilincindeyiz. Bunun için aramızda hiçbir ayrım yapmadan kapımızı siz muhtarlarımıza 24 saat açık tuttuk. Muhtarlık binası olmayan muhtarlarımıza bina inşaa ederek, daha iyi şartlar altında halkımıza hizmet sunmalarını sağladık.


6360 sayılı yasa ile birlikte 129 köy ve 5 tane beldemizin tüzel kişiliği kaldırıldı ve mahalle olarak belediyemize bağlandı. Bu yeni mahallelerimizde tüm hizmetleri durumuna göre ilçe yada büyükşehir belediyesinden almaya başladı. Belediye olarak tüm gücümüzle bütün mahallelerimize eşit hizmet götürüyoruz” dedi.


Başkan Can, “Bu duygu ve düşüncelerle bulundukları mahalle ve köylerde milleti ve devleti temsil etme gibi önemli bir görevi fedakarca yürüten muhtarlarımıza şükranlarımı sunuyor, gerek ilçemizde gerekse ülkemizde görev yapan muhtarlarımızın  muhtarlar gününü kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.
 
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.