Tarsus »

BARIŞ ŞEHİTLERİ İÇİN AŞURE DAĞITTILAR

ANKARA KATLİAMINDA HAYATINI KAYBEDEN BARIŞ ŞEHİTLERİNİ ANDILAR


@mersinhaber 'i takip et
MERSİNHABER-
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Tarsus Şube yönetim kurulu üyeleri  Derneklerinin kendi binası önünde yoğun katılımla muhteşem bir ( Hak Lokması) Aşure etkinliği düzenledi.
Etkinliğin açılış konuşmasını Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Cuma Erçe yaptıktan sonra günün önem ve anlamını belirten konuşmaları yapmaları üzerine mikrofona, CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, daha sonra Mersin Akdeniz Belediyesi eş başkanı Yüksel Mutlu, CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Eğitim Sen Tarsus Şube Başkanı Yasemin Yücel Davet edildi. Konuşmacılar açıklamalarını tamamladıktan sonra Aşure etkinliğinin hayır duasını Dede Haydar Arkovan yaptı.
Erçe konuşmasında özetle; “ Hak lokmasını 100 yıl önce, bin yıl önce olduğu gibi barış için kaynattık. İnancı, dini, mezhebi, milliyeti ne olursa olsun. Bütün insanların eşit yaşam hakları için barış istiyoruz” dedi.
Daha sonra Derneğin her yıl gelgeleneksel olarak düzenlediği Aşure etkinliğinin bu yıl, 10 Ekim Ankara katliamında hayatını kaybeden hayır lokması ( Aşure) can yoldaşlarının anısına ve Tarsuslu can yoldaşları Metin Peşmen, Leyla Çiçek ve Orhan Işıktan için dağıtıldı.YKB
 
 

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.