Toroslar » Tarsus »

Sulama Göletlerindeki Su Miktarı Yeterli

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Toroslar, Mezitli ve Erdemli ilçelerinde bulunan sulama göletlerindeki mevcut su durumu ile ilgili incelemelerde bulundu.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Toroslar, Mezitli ve Erdemli ilçelerinde bulunan sulama göletlerindeki mevcut su durumu ile ilgili incelemelerde bulundu. 4 farklı gölette yapılan incelemeler sonucu göletlerdeki su miktarının ve su seviyesinin yeterli olduğu görüldü.
 
 
Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri Toroslar, Mezitli ve Erdemli ilçelerinde bulunan ve bölgede tarımsal faaliyet yapan çiftçilerin sulama ihtiyaçlarını karşıladıkları Evcili Değirmendere göleti, Toroslar Değnek göleti, Mezitli Tepeköy göleti ve Erdemli Karakız göletinde incelemelerde bulundu.
 
 
Yapılan incelemeler sonucu 1.635.000 m³ ve 9.800 dekar arazi sulama kapasitesi olan Evcili Değirmendere göleti, 1.500,000 m³ ve 4.250 dekar arazi sulama kapasitesi olan Toroslar Değnek göleti, 6.039.000 m³ ve 15.000 dekar arazi sulama kapasitesi olan Mezitli Tepeköy göleti ve son olarak 3.240.000 m³ ve 6.100 dekar arazi sulama kapasitesi olan Erdemli Karakız göletinde sulama mevsimi sonuna kadar su seviyesinin yeterli olduğu görüldü.
 
 



Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.