Tarsus »

Tarsus Müftüsü Hayri Erenay, " Din adamları siyasetin üstündeki adamlardır "

Tarsus İlçe Müftülüğü bünyesinde görev yapan Kur’an Kursu Öğreticisi, İmam-Hatip ve Müezzin Kayyımlar ile birlikte Ağustos ayı mutat toplantısında konuşan Tarsus Müftüsü Hayri Erenay, " Din adamları siyasetin üstündeki adamlardır " dedi.


@mersinhaber 'i takip et

Tarsus İlçe Müftülüğü konferans salonunda yapılan toplantıda, ilçede görev yapan tüm Müftülük personelinin katıldığı toplantı Kur’an-ı Kerim okunması ile başladı ve daha sonra tüm şüheda için hep birlikte dua edildi.

Toplantıda; Diyanet İşleri Başkanlığı, İl Müftülüğü ve Kaymakamlık tarafından duyurulması gereken genel ve güncel konular başta olmak üzere, yaz Kur'an kurslarında karşılaşılan problemler hakkında çözüm önerileri ile Tarsus’da yürütülen din hizmetlerinin daha etkin, verimli ve başarılı bir şekilde sunulmasıyla ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu.

Düzenlenen toplantı sonunda İlçe Müftü Hayri Erenay genel bir değerlendirme konuşması yaparak Ülkemizde son bir ay içerisinde değişen gündemi, FETÖ/PDY Terör örgütünün darbe kalkışması nedeni ile personelin icra etmesi gereken yükümlülükleri, yaklaşan Kurban Bayramı ile ilgili hizmetleri ve diğer maddeleri değerlendirdi.

 

 Müftü Hayri Erenay şunları kaydetti: “Geçtiğimiz aydaki toplantımızdan bu yana zor bir imtihandan geçmiş olduk. Sizlerde bu zorlu süreçte devletimizin, milletimizin yanında duruşunuzdan ve görevlerinize hassasiyetle dikkat edişinizden dolayı teşekkür ediyorum. Bu süreçte gündüz görevinizin başında gece meydanlarda nöbet tutarak meydanları boş bırakmadınız. Bu meydanları doldurarak kimilerinin sevincini kursaklarında bıraktınız. Ama unutmayın bu zorlu süreç halen devam ediyor. Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ıh ifadeleri ile nöbet henüz bitmedi, sadece ara verildi. Bizlerde çağırıldığımız zaman meydanlara inmeye hazır bir vaziyette beklemekteyiz. Bizler 15 Temmuz gecesi gözlerini kırpmadan, az sonra başlarına neler geleceğine aldırış etmeden, Millet, Devlet ve Din uğruna şehit olan yiğitleri, gazileri gördük. Onlara şehitlik mertebesi bizlere ise onlara gıpta etmek düştü” dedi.

 

Müftü Hayri Erenay; “Bu hain güruh Türkiye’ye düşman tüm gruplardan destek almış. Muharref Tevrat’tan beslenmiş, Kilisedeki papaz büyüleriyle cinlerden istifade etmiş, bioenerji ile uzaktan insan beynini yönetme sanatını kullanan, teknolojiye en iyi şekilde hakim, tam Anadolu ve Müslüman düşmanı bütün örgütlerle organize içinde olan bir yapıyı sahiptir. Bu yapıya merhamet eden iki sene sonra acınacak hale düşer. Biz ideolojik ve siyasi düşünmüyoruz. Din adamları siyasetin üstündeki adamlardır. Siyasetin kucağına sığmaz din adamı. Din adamı siyasetin eğitimini veren adamdır şeklinde konuştu.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.