Tarsus »

Tarsus'tan Kutsal Topraklara Uğurlandılar, Hacı Adayları Dualar İle Yolcu Edildi

Bu yıl hac vazifesini yerine getirmek için kuradan hacca gitmeye hak kazanan Tarsuslu 125 hacı adayı Tarsus Ulu Camiin de yapılan organizasyonda dualarla yolcu edildiler.


@mersinhaber 'i takip et

Hacı adaylarını yakınları da yalnız bırakmadı. Bol bol hatıra fotoğrafı çektiren hacı adayları, ayrılık vakti geldiğinde yakınlarına sarılarak vedalaştı.

 

Tarsus’ta hacılar Dualarla Uğurlandı, hac ibadeti için kutsal topraklara giden ve iki kafileden oluşan 125 kişilik grup Tarsus Ulu Cami önünden Adana Şakirpaşa Havalimanına oradan da kutsal topraklara uğurlandı. Hacı adaylarını yakınları da yalnız bırakmadı. Bol bol hatıra fotoğrafı çektiren hacı adayları, ayrılık vakti geldiğinde yakınlarına sarılarak vedalaştı.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Tarsus ilçe Müftülüğü organizasyonu ile Tarsus’tan kutsal topraklara gidecek hacı adayları için 14.08.2016 Pazar günü saat 08.30’da Tarsus Ulu Camii önünde uğurlama töreni düzenlendi. Programa Tarsus Müftülüğü personel Şube Müdürü Ahmet Ali Korkmaz, din görevlileri ve çok sayıda hacı yakını katıldı.
 Hacı adaylarını uğurlama programı, Homurlu mescidi İmam-Hatibi Ekrem Aratekin’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
 
 
 
Daha sonra hacı adaylarına yönelik bir konuşma yapan Tarsus Müftülüğü Personel şube müdürü Ahmet Ali korkmaz: “Şu ana kadar hayatınızda gerçekleştirdiğiniz yolculukların en önemlisine çıkıyorsunuz. Artık o mübarek beldelerin kokusunu hissetmeye başlamışsınızdır. Size düşen o mübarek topraklarda, o güzel ortamda Allah'ın bir farz olarak, İslam'ın bir şartı olarak hepimize emrettiği bu ibadeti en güzel şekliyle, her anını, her saniyesini değerlendirerek geçirmek olmalıdır" dedi. Hacı adaylarının "Allah'ın güvencesine sahip insanlar" olduğunu dile getiren Korkmaz, hacı adaylarının "melekleri kıskandıran bir ibadeti yaşayacağını ve bu ibadetin onları Allah katında çok değerli hale getireceğini" söyledi. Korkmaz, "Aslında siz sadece Kabe’ye, Arafat’a, Mina’ya değil, cennete doğru yolculuğa çıkıyorsunuz" diye konuştu. 
Bu yolculuğun sıradan bir yolculuk olmadığını ifade eden Ahmet Ali korkmaz: "bembeyaz ihram elbiseleri giyerek dünyadaki makamdan, mevkiden, rütbeden, rozetten her türlü imtiyazdan sıyrılarak kardeşliğin tadını sonuna kadar yaşayacağınız bir yolculuk" olduğunu söyledi. Hacı adaylarının, "Dünyanın dört bir tarafından gelen kardeşleriyle eşitlenme bilincine sahip olacağı bir yolculuğa" çıktıklarını belirten Keleş, "Bu yolculuğa çıkan kardeşlerimiz Peygamber Efendimizin mübarek nitelendirmeleriyle ‘Allah'ın misafiri’ adını almaktadırlar" dedi. Ahmet Ali Korkmaz, hacı adaylarının yıllarca beklediklerini ve yıllarca bu yolcuğun özlemiyle yaşadıklarını, şu anda Türkiye'de milyonlarca kişinin hacca gitmek için sırada beklediğini söyledi
 
 
 
Konuşmaların ardından Tarsus Müftülüğü Şube Müdürü Ahmet Ali Korkmaz ile topluca dua eden hacı adayları, yakınları tarafından mübarek topraklara uğurlandı.

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.