Tarsus »

FETÖCÜLERİN BU OKULU NE OLACAK?

TARSUS'TA ÜÇ MAHALLE MUHTARI MİLLİ EĞİTİME DİLEKÇE VERDİ. “ESKİ BAHAR OKULU, İLKOKUL OLARAK AÇILSIN”


@mersinhaber 'i takip et

MERSİN HABER- Geçtiğimiz günlerde kapatılan  Tarsustaki Özel Yıldırımhan Bahar Okulları binasının yeni dönemde devlet okulu olarak açılması ve ilkokul olarak kayıt alınması istendi.

Yeşilyurt mahallesi muhtarı Muhammet Kaçar,  çevre mahalle muhtarlarından Yeniömerli mahallesi muhtarı Yusuf Özbozkurt ve Hürriyet mahallesi muhtarı Hüseyin Sellioğ ile birlikte taleplerini içeren bir dilekçeyi, Tarsus ilçe Milli Eğilli Eğitim Müdürlüğüne ve Mersin il Milli Eğitim Müdürlüğüne vererek konu hakkında bilgi verdiklerini söyledi.

Kaçar, dilekçelerinde, kent merkezinde bulunan 4-5 mahallenin çocuklarının gideceği sadece Hürriyet Dumlupınar ilkokulunun bulunduğunu, bunun yetersiz kalması yanında çevresindeki tehlikelerden dolayı ailelerin çocuklarını bu okula göndermediğini, ancak kapatılan Bahar Okulunun bir kısmının ilkokul, bir kısmının da ortaokul olarak açıldığında 4 mahallenin sorununun çözümleneceğini söyledi.

Konuyla ilgili verilen dilekçede özetle şu görüşlere yer verildi:

“Kent merkezimizdeki 3 mahallede ilköğretim okulu boşluğu bulunmaktadır. Yeşilyurt mahallesi merkezi mahalle olması nedeniyle ilköğretim okulu yoktur. Çevremizde 75. Yıl Kocatepe Ortaokulu,  Çukurova Ortaokulu, Eliyeşil Ortaokulu vardır. Yeşilyurt, Yeni Ömerli,  ve Hürriyet mahallerini içine alan bölgede  ilköğretim okulu yoktur. Sadece Eski Ömerli mahallesinde  eski bir binada eğitim veren Hürriyet-Dumlupınar ilkokulu bulunmaktadır. Bu okulun çevresindeki tehlikeler yüzünden ve nahoş olaylar nedeniyle veliler tedirgin olmakta, bunun neticesinde nüfus kayıtlarını başka mahallelere taşıyıp o mahalledeki okullara çocuklarını yazdırmaktadırlar. Önerimiz, Yeşilyurt mahallesinde kapatılmış olan Yıldırımhan Bahar Okullarının çok teferruatlı ve donanımlı bir okul olduğu, ana okulu da dahil 5,6,7...11 yaşına kadar minicik yavrularımızın mahalle içi okula geitmelerinde kolaylığın sağlanmasını istiyoruz.  Bu okulun önceki eğitim sistemi gibi ilköğretim ve ortaöğretimin olmasını istiyoruz.”

YKB


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.