Tarsus »

Tarsus Otoyolunda Korku Dolu Anlar

Tarsus İlçesi otoyolunda meydana gelen ve iki TIR’ın karıştığı kazada pamuk balyaları yüklü tır küle döndü.


@mersinhaber 'i takip et
Kaza TAG otoyolu İncirli Kuyu mahallesi mevkiinde meydana geldi.
 
Alınan biliye göre; saat 11.00 sıralarında Tarsus- Mersin istikametinde Selçuk Gül’ün (40) kullandığı 01 CKS 73 çekici 33 N 0867 plakalı plastik eşya taşıyan tır’a yine aynı yönde gitmekte olan Kahramanmaraş’tan yüklediği pamuk balyalarını Mersin’e götürmekte olan Bekir Çakmak’ın (39) 27 GJ 394 çekici, 27 GJ 503 plakalı tır arkadan çarptı.
 
Şiddetli çarpışma sonrasında kaza noktasından yaklaşık 200 metre ileri giden Bekir Çakmak’ın kullandığı pamuk balyası yüklü tır ön kısmından bir anda alev aldı. Sürücü Çakmak bir anda alevlerin içinde kalarak kendisini kullandığı tır’dan aşağıya atarak canını zor kurtardı.
 
Yapılan ihbar ile olay yerine gelen Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus İtfaiye Grup Amirliği ekipleri tır’da başlayan ve pamuk balyalarını da saran alevleri söndürmek için köpüklü su ile müdahale etmeye başladı.
 
Tır’dan sıçrayan kıvılcımlar otoyolun kenarında bulunan kuru otları da tutuşturunca bu alanda da küçük çaplı yangın meydana geldi. Yangına müdahale etmek için gelen takviye arozözlerden sıkılan tazyikli su sayesinde her iki yangın kontrol altına alındı.
 
Otoyolda meydana gelen tır yangını nedeniyle trafik yer,yer kesilerek kontrollü şekilde verildi.
 
Kazanın meydana geldiği noktada otoyola saçılan araçların parçaları karayolları ekipleri tarafından temizlenirken yola dökülen pamuk balyaları kenara alınmak suretiyle trafik akışı normale çevrildi.
 
Kazada can kaybı ve herhangi bir yaralanma meydana gelmezken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.