Tarsus »

Aileler çocuklarının geleceği için meydanlarda

15 Temmuz gecesi TSK içerisinde FETÖ/PDY terör örgütüne mensup bir grup askerin darbe girişimine karşı aileler Mersin'in Tarsus ilçesinde çocuklarıyla nöbeti tutarken, çocuklarına anlatacakları bir darbenin olmaması için meydanları terk etmeyeceklerini belirttiler.


@mersinhaber 'i takip et

Darbe girişimin yapıldığı 15 Temmuz'dan bu yana her akşam Tarsus Kaymakamlığının önünde bir araya gelerek demokrasi nöbeti tutulurken, bir çok ailenin de çocuklarıyla birlikte sabaha kadar bu nöbette yerlerini aldıkları görüldü.

 

Darbeyi hiçbir şekilde istemediğini vurgulayan Ahmet Yüksel,  "Dedelerimiz, babalarımız darbeden çok çektiler. Hayatları boyunca o zulüm dolu yılları unutamadılar. Bizlerde böyle acı dolu bir anıyı yaşamamak için şimdi meydanlarda darbeye karşıyız. Çocuklarımızla bu meydanları terk etmeyeceğiz. Bizler çocuklarımız için onların geleceği için meydanlardayız. Bizler daha önceki darbelerde büyüklerimizin yaptığını yapmayacağız. Sokakları terk etmeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

 

 "ÇOCUKLARIMIZA ANLATACAĞIMIZ BİR DARBE HİKAYESİ OLMAYACAK"

Yaklaşık bir haftadan bu yana her gece Kaymakamlık binası önünde demokrasi nöbetine çocukları ve komşularıyla birlikte geldiğini belirten Figen Demirci, "Bizim çocukluğumuz ve gençliğimiz hep büyüklerimizden eski yıllarda yaşanan darbelerdeki acı anıları dinlerdik. Biz çocuklarımıza böyle acı dolu hikayeler anlatmamak için meydanlardayız. Kararlıyız çocuklarımıza anlatacağımız bir darbe hikayesi kesinlikle olmayacak. her akşam buraya kızım ve komşularımla birlikte gelip nöbete katılıyoruz." şeklinde konuştu.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.