Tarsus »

Darbe Gecesi Tarsus Kaymakamını Arayan Yarbay, "Emrinizdeyiz Sayın Kaymakamım"

15 Temmuz darbe girişiminin olduğu anlarda Mersin İl Jandarma Alay Komutanlığı Harekat Eğitim Şube Komutanı Yarbay Bahadır Kazım Ersoy, İlçe Kaymakamı Bekir Atmaca'yı arayarak, " İlçe Jandarma Komutanlığında görevli personelimiz ve ben emrinizdeyim sayın Kaymakamım" dediği ortaya çıktı.


@mersinhaber 'i takip et

15 Temmuz saat 22:00 sıralarında İstanbul ve Ankara olmak üzere, başlayan darbe girişiminin başarısızlığa uğramasını sağlayan kahramanlık hikayeleri bir bir ortaya çıkarken, yaşanılan bu hikayelerden birinin Tarsus Jandarma Komutanlığında yaşandığı ortaya çıktı.

 

Darbe girişiminin başladığı anlarda Tarsus'ta bulunan Mersin İl Jandarma Alay Komutanlığı Harekat Eğitim Şube Komutanı Yarbay Bahadır Kazım Ersoy, 15 Temmuz gecesi daha olayın yaşandığı ilk dakikalarda, Tarsus İlçe Jandarma Komutanlığı’na gelerek, buradan Kaymakam Bekir Atmaca’yla telefonla görüştü.

 

TSK içinde yuvalanmış bir grubun darbe girişiminde bulunduğunu söyleyen Yarbay Ersoy, görüşmede devlete ve TSK’ya bağlılığını göstererek “İlçe Jandarma Komutanlığında görevli personelimiz ve ben emrinizdeyim sayın Kaymakamım” ifadelerini kullandı. 

 

Yarbay’ın bu hareketi ve vatandaşın duyarlılığı ile Tarsus’ta her hangi bir olumsuzluk yaşanmazken, Tarsus Kaymakamı Bekir Atmaca’da sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, hareketinden dolayı Yarbay Bahadır Kazım Ersoy'a ve İlçe Jandarma Komutanlığında görevli tüm personele teşekkürlerini iletti.


Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.