Tarsus »

Tatilin son gününde denize gidemeyenler barajlara akın etti

Ramazan Bayramı tatilinin son gününde denizlere gidemeyen Tarsus ilçesindeki vatandaşlar Berdan Barajı'na adeta akın etti. Aileler, baraj sularında hem serinledi hem eğlendi.


@mersinhaber 'i takip et

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Tarsus'ta denize gidemeyen aileler ve çocukları 9 günlük tatilinin son gününde Berdan Barajı'na akın ettiler. Bazı aileler baraj kenarında piknik yaparak, çocuklarıyla birlikte buz gibi sularda yüzerek serinlemeye çalıştı. Bazı vatandaşların da baraj sularında araçlarını yıkayarak zaman geçirdikleri gözlemlendi.
 
Gündüz vakti denize gitmeyi tercih etmediklerini belirten vatandaşlardan Ömer Sürmez, "Bunaltıcı sıcaklıklar var. Bayram tatilinin son günü barajda yüzerek serinlemeye çalışıyoruz. Deniz, tuzlu olduğundan dolayı yakıyor. Genelde denize akşam saatlerinde gidiyoruz. Gündüz de baraja geliyoruz. Baraj daha serin ve daha güzel. Halimizden memnunuz." dedi.
 
Yine ailesiyle birlikte baraja geldiğini belirten Ayşe Özgür, "Ailemle, çoluk çocukla barajda piknik yapıyoruz. Denize göre burası daha güzel ve daha serin." Ayrıca, barajda bazı vatandaşların vurdumduymazlığına sitem eden Ramazan Türkmen ise "Gelmek için en güzel yerlerden biri Tarsus Barajı'dır. Güzel bir ortam ama vatandaşlardan şöyle bir duyarsızlık var. Burada alkol alanlar, şişeleri baraja atarak kırıyorlar. Cam kırıkları suya giren vatandaşların yaralanmasına neden oluyor. Oysa o şişleri çöpe atsalar daha güzel olur. Bütün vatandaşlara sesleniyorum, güzelce eğlendikten sonra çöplerimizi çöpe atalım ve burada huzurca güzel bir ortam yaşayalım." ifadelerini kullandı.
 
Aile büyüklerinin sürekli küçük çocuklarının yanında yüzmeleri de dikkatlerden kaçmazken, bazı vatandaşlar da baraj kenarına serdikleri kilimlerin üzerinde çay içip 

Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

Daha fazlası ve daha hızlı bilgi için sizde;
Facebook'ta @mersihnaber 'i
Instagram'da @mersinhaber 'i veya
Twitter'da @mersinhaber 'i takip edebilirsiniz.
İlk olarak anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarımızdan paylaşıyoruz.. Dilerseniz sosyal medya hesapları üzerinden sizlerde bir olayı ihbar edebilir veya bir gelişmeden bizleri haberdar edebilirsiniz.